Kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 varēs skatīties koncerta «Dzimuši Rīgā» tiešraidi

Svētdien, 6. jūlijā, kultūras vasarnīcā ''Esplanāde 2014'' pulksten 22.00 varēs skatīties koncerta ''Dzimuši Rīgā'' tiešraidi Lattelecom Interaktīvajā televīzijā. Lai ikviens mūzikas mīļotājs varētu baudīt koncerta atmosfēru, koncerta tiešraide būs skatāma uz lielformāta ekrāna, kā arī tiks nodrošināta kvalitatīva apskaņošanu. Skatītājiem tiks nodrošinātas 200 sēdvietas un vairāk nekā 400 stāvvietas.

''''Dzimuši Rīgā'' koncerts būs viens no spilgtākajiem notikumiem Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu klāstā, kam tiešraidē sekos līdz arī televīzijas skatītāji Latvijā un tiks translēts daudzās Eiropas valstīs. Koncerta tiešraide Esplanādē būs papildu iespēja Rīgas iedzīvotājiem un visiem baudīt brīvdabas koncerta atmosfēru. Tiešraide tiks nodrošināta, pateicoties šogad izbūvētam kvalitatīvajam ātrgaitas interneta pieslēgumam, kas Esplanādē paliks uz visiem laikiem un veicinās kultūras notikumu pieejamību ikvienam interesentam, savukārt izmantojot kultūras vasarnīcā pieejamo bezmaksas Lattelecom WiFi, ik viens varēs dalīties ar koncertā piedzīvoto sociālajos tīklos,'' pauž Kerli Gabriloviča, Lattelecom komercdirektore.

Kā ziņots, koncertā uzstāsies – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidarova, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris ''Latvija'' un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris ''Kremerata Baltica'' un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta ''Dzimuši Rīgā'' idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.

Koncerta ''Dzimuši Rīgā'' programma aptver plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus - folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un mūsu izcilās operzvaigznes. Koncertā skanēs R. Vāgnera, P. Čaikovska, Dž. Verdi, Dž. Pučinī, A. Maskata, G. Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi.

Ņemot vērā koncerta ''Dzimuši Rīgā'' ierakstam nepieciešamo augsto māksliniecisko kvalitāti, Latvijas Televīzija nodrošina tiešraidi vairākās Eiropas valstīs, kā televīzijas daudzkameru režisoru uzaicināts Pīters Maniura no Lielbritānijas raidorganizācijas BBC.

Lattelecom ir Rīga 2014 galvenais partneris jau trešo gadu, nodrošinot pasākumu tehnoloģisko atbalstu, tajā skaitā bezmaksas WiFi. Tehnoloģijas palīdz iepazīstināt plašu publiku ar kultūras vērtībām, kā arī viecina ikviena interesenta iesaisti unikālos kultūras dzīves notikumos. Rīgā lietotājiem ir pieejami gandrīz 1000 bezmaksas WiFi punkti, un pateicoties tam, Rīga ir kļuvusi par Eiropas bezmaksas WiFi galvaspilsētu.

Informācija ir pieejama arī kultūras portālā www.riga2014.org/borninriga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Latvija
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73962498sec.