Baroka svētku nedēļā Rēzeknē tiek atklātas divas izstādes

Baroka svētku nedēļā tiek atklātas 2 izstādes: "BAROKA MŪZIKAS DIENĀM RĒZEKNĒ – 10" un RECYCLED.LV tērpu kolekcija "CITA KLASIKA"

10. septembrī pulksten 16:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) Baroka mūzikas dienu ietvaros tiek atvērta Mārtiņa Gruduļa fotoizstāde "BAROKA MŪZIKAS DIENĀM RĒZEKNĒ – 10", kas atklāj skaistākos un emocionālākos mirkļus desmit gadu garumā.

Paralēli tiek atvērta arī otra izstāde – zīmola RECYCLED.LV tērpu kolekcija "CITA KLASIKA", kur skatāmas kleitas, svārki, blūzes un vakarkleitas, kas izgatavotas no lietotiem vīriešu krekliem un mēteļi-frakas no žaketēm, tos neārdot, negriežot un nekrāsojot.

Abas izstādes skatāmas līdz 11. oktobrim.

Pirms 10 gadiem, pateicoties čellistes rēzeknietes Ilzes Grudules idejai un uzņēmībai, tika aizsāktas ikgadējās Baroka Mūzikas dienas Rēzeknē. Ar katru gadu to programma aicina klausītājus atklāt jaunas emocijas baroka mūzikas gaisotnē un ļauties muzikālajiem piedzīvojumiem, ko sniedz senās mūzikas skaņas un izcili tās izpildītājmākslinieki. Atkal ciemos tiek gaidīta I.Grudules 2004.gadā dibinātā baroka mūzikas grupa Kesselberg Ensemble (Bāzele) un citi baroka mūzikas interpreti gan no Latvijas, gan ārzemēm. (kesselbergensemble.com)

Nu jau vairākus gadus paralēli baroka mūzikas koncertiem Latgales Kultūrvēstures muzejā tiek rīkotas Baroka mūzikas dienām veltītas izstādes. Šogad tas ir Mārtiņa Gruduļa  atskats uz Baroka mūzikas dienu Rēzeknē 10 gadiem fotomirkļos un atmiņās.

Jubilejas gadā netradicionāli, bet kā krāšņu "garnējumu" Baroka mūzikas dienu 10 gadu jubilejas "tortei" - izstādei - Latgales Kultūrvēstures muzejs sadarbībā ar zīmolu RECYCLED.LV piedāvā tērpus no kolekcijas "Cita klasika". RECYCLED.LV kopš 2008.gada veido aksesuārus un apģērbu kolekcijas no krekliem un žaketēm, radot konceptuālu dizainu skaistā formā un izvērstā intelektuālā diapazonā. RECYCLED.LV filozofija ir otrreizējā lietu pārstrāde, restaurējot sajūtas, laika garu un noskaņu. Dzīvei atgriezti tiek ne tikai jau esoši, kvalitatīvi apģērbi, bet arī sievišķības, elegances, grācijas un aristokrātiskuma sajūta, ko izbauda katra sieviete, uzvelkot šo apģērbu. Kolekcija CITA KLASIKA tika demonstrēta BALTIC FASHION CATWALK 2013 Mercedes-Benz Fashion Week Berlīnē.

Kolekciju veido kleitas, no krekliem. (recycled.lv)

Izstādes atvērtas:

Otrdien, trešdien, ceturtdien, piektdien 10:00-17:00

Sestdien 10:00-16:00

Svētdien, pirmdien - slēgta

Ieejas maksa izstādēs: skolēniem, studentiem– 0,50 €, pieaugušajiem– 0,80 €, pirmsskolas vecuma bērniem – ieeja brīva.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.86648011sec.