Gulbenē notiks tūrisma rallijs «Gulbja ligzdu meklējot 2»

Reiz kāds drosmīgs puika teica: ''Gulbīti, gulbīti, kustini kājiņas, aiznes mani uz laimīgo zemi''. Un tā gulbis cēlās spārnos un aiznesa ceļotāju uz gulbju zemi – Gulbenes novadu. Runā, ka Gulbenes novads ir vieta, kur gulbjiem īpaši patīk vīt ligzdas. Tā nu gulbji savas ligzdas savijuši dažādās skaistās vietās visā plašajā novada teritorijā.

Lai atklātu Gulbenes novada skaistumu un sameklētugulbju ligzdas jeb dažādos novada apskates objektus, aicinām ikvienu piedalīties tūrisma rallijā ''Gulbja ligzdu meklējot 2'', kas notiks pavasara ziedonī - 2015.gada 16.maijā.

Kā liecina nosaukums, tūrisma rallijs ''Gulbja ligzdu meklējot 2'' notiks jau otro reizi. Pirmo reizi tūrisma rallijs pa Gulbenes novadu notika 2014.gada maijā, un tas pulcēja vairāk nekā 120 komandas no visas Latvijas, kas ar lielu prieku un azartu meklēja dažnedažādas gulbju ligzdasvisā Gulbenes novadā. Daudzasligzdas tika atrastas un iepazītas, taču daudzas palika vēl neatklātas – tās palika kā pārsteigums nākamajam tūrisma rallijam.

Tūrisma rallijā ''Gulbja ligzdu meklējot 2'' dosimies ceļojumā pa gleznaino Gulbenes novadu un iepazīsim 13 novada pagastus - Druvienas, Rankas, Tirzas, Litenes, Stāmerienas, Jaungulbenes, Līgo, Galgauskas, Lizuma, Daukstu, Stradu, Beļavas, Lejasciema -, kā arī Gulbenes pilsētu. Gulbju ligzdas, kuras būs jāatrod tūrisma rallija laikā, ir Gulbenes novada vēsturiskās muižas un pilis, izzinošie muzeji un novadpētniecības ekspozīcijas, omulīgās lauku saimniecības, dažādās naktsmītnes un citās apskates vērtas vietas. Katrā no apmeklētajām vietām sagaidīs āķīgs un atraktīvs uzdevums, lieliska atmosfēra un saimnieku viesmīlība.

Tūrisma rallija starts būs pie Gulbenes Kultūras centra no 8.00 līdz 10.00, bet finišs plānots atpūtas parkā ''Lācītes'', kas atrodas gleznainā vietā Gaujas malā. Noslēgumā rallija dalībniekus priecēs muzikāli priekšnesumi, apbalvošana ar specbalvām no Gulbenes novada tūrisma uzņēmējiem un zaļumballe.

Tūrisma ralliju ''Gulbja ligzdu meklējot 2'' organizē Gulbenes novada pašvaldības aģentūra ''Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs'' sadarbībā ar tūrisma portālu www.atputasbazes.lv, Gulbenes novada pašvaldības aģentūru un Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centru.

Tūrisma rallijs ir sava veida ekskursija pēc organizatoru sastādītā maršruta, kur katra komanda (transportlīdzekļa ekipāža) iesāk startu, saņem rīkotāju izdotos ceļvežus un brauc uz kontrolpunktiem un vēl citiem tūrisma objektiem (ātrumam un ceļā pavadītajam laikam nav nozīmes!), apskatot un iepazīstot novada piedāvājumu. Katra komanda kontrolpunktos veic kādu atraktīvu uzdevumu (parasti 5-10 min robežās), saņem savus nopelnītos punktus (ko atzīmē ceļvedī) un dodas uz nākamo kontrolpunktu. Dienas beigās – finišā pirms pasākuma noslēguma vakara punktu tabulas tiek nodotas apkopošanai. Vairāk informācijas meklējiet portāla www.citiralliji.turismarallijs.lv sadaļās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52043509sec.