Jūrmala izsludina Spodrības mēnesi un gatavojas Lielajai talkai

Gatavojoties kūrorta vasaras sezonai, Jūrmalā no 13. aprīļa  līdz 15. maijam izsludināts gadskārtējais Spodrības mēnesis, kā arī jūrmalnieki aktīvi piesakās Lielajai talkai.

Spodrības mēnesi Jūrmala rīko ik gadu. Tā laikā Jūrmalas pilsētas iedzīvotāji var pieteikt lielgabarīta atkritumu izvešanu, ko pašvaldība nodrošina bez maksas. Līdz pat Spodrības mēneša beigām pēc iepriekš saskaņota grafika var izvest nolietotas mēbeles, ledusskapji u.c. lietas, kuras nevar ievietot sadzīves atkritumu konteinerā.

Atkritumu izvešanu kontrolē pašvaldības Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļa sadarbībā ar pašvaldības policiju, kuras uzdevums ir uzraudzīt, lai ielu zaļajās zonās netiktu izvietoti atkritumi.

Līdz ar Spodrības mēnesi sākusies gatavošanās arī Lielajai talkai, kas visā Latvijā notiek 25. aprīlī. Mājaslapā www.talkas.lv 13. aprīlī bija reģistrētas jau vairāk nekā 30 vietas, kur plāno strādāt jūrmalnieki, sakopjot dzelzceļa malas, Slocenes upītes un Lielupes krastus, Lielupes palieņu pļavas, makšķernieku iecienītās atpūtas vietas, kā arī labiekārtojot savu apkārtni.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības darbinieki kopā ar deputātiem un domes priekšsēdētāju Gati Truksni talkas dienā no plkst. 10.00 Kaugurciema pludmalē, Kapteiņa Zolta ielas galā, stādīs kārklus krasta kāpas saglabāšanai un nostiprināšanai. Kaugurciema kāpas izvēlētas tāpēc, ka šī jūras krasta zona visvairāk ir pakļauta erozijai. Pēc talkas Kaugurciema pludmalē domes priekšsēdētājs plāno doties uz Ķemeru vecajiem jeb Liepmeža kapiem, kur kopā ar Jūrmalas kristīgajām draudzēm strādās kapu sakopšanā.Viena no pirmajām talkai Jūrmalā reģistrējusies Latvijas Zemūdens sporta federācija (LZSF), kas kopā ar nirējiem, viņu draugiem un ģimenes locekļiem pieteikušies talkā attīrīt no atkritumiem Lielupes gultni peldvietā Ezeru ielas galā.  Nirēji darbu plāno sākt ap plkst. 12.00, kad ir gaišs un saulains, lai var redzēt upes gultni.

Savukārt viesnīcu tīkla "Semarah Hotels" darbinieki plāno sakopt viesnīcas "SemaraH Hotel Lielupe" apkārtni. "Gribam, lai apkārt ir sakopta un skaista vide, kur cilvēkiem patīkami atgriezties vēl un vēl," saka "SemaraH Hotels" pārstāve Viktorija Čaibe. "To varam sasniegt ne tikai ar labu servisu viesnīcās un restorānos, bet arī parūpējoties par apkārtni!".

Papildu informācija par Lielās talkas norisi Jūrmalā – pašvaldības Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļā pa tālr. 28337271, 67093897.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 13.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Ir pienācis atkal lieliskais datums, 12.maijs, kad visā Latvijā notiek "Latvijas karogu brauciens" | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 18.05.2024 Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"! Cēsu TIC
18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 15.05.2024 Japānas lietišķās mākslas izstāde Liepājas reģiona TIB
No 16. maija līdz 30. jūnijam Liepājas muzejā būs skatāma Japānas lietišķās mākslas izstāde | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88569713sec.