Piedalies "Medņu Medībās" Slīteres nacionālajā parkā

Aktīviem dabas draugiem tiek piedāvāta iespēja piedalīties safari tipa auto ekspedīcijā, iepazīties ar Slīteres nacionālā parka dabas bagātībām un, iespējams, pirmo reizi mūžā ar savām acīm ieraudzīt medņu tēviņu un medņu vistu.

Medņu Medības Latvijā ir aizliegtas ar likumu. Mēs esam dabas draugi un ar savu piemēru gribam parādīt kā iespējams gūt lielu prieku vērojot medņus ar acīm. Lai nodrošinātu mērenu klusumu un palielinātu iespēju medņus patiešām ieraudzīt, ekspedīcijas komanda virzīsies cauri Slīteres nacionālajam parkam, braucot lēni ar ātrumu 30-50km/h un ievērojot distanci starp mašīnām vismaz 300 metrus.

Pavasaris ir labākais laiks medņu vērošanai, jo putni kāzu jeb riesta laikā ir pamanāmāki kā citos gadalaikos. Projekta izpētes braucienā iepriekšējā nedēļas nogalē mēs novērojām vairākus medņu pārus un ir pārliecība, ka medņus novērot būs iespējams arī ekspedīcijas dalībniekiem 2015. gada 26. aprīlī.

Mednis ir lielākais fazānu dzimtas putns Latvijā un cilvēku uzmanību piesaista ar savu reti krāšņo izskatu un majestātisko stāju. Mednis ir iekļauts Latvijas Sarkanajā grāmatā, jo mūsdienās Latvijā dzīvo tikai 2000-3000 medņu tēviņi un mazliet vairāk mātītes. Slīteres nacionālais parks medņu vērošanai izvēlēts, jo tā ir īpaši klusa vieta, kurā iespējams doties safari tipa ekspedīcijā ar auto un pa ceļam novērot pārsteidzoši atšķirīgus putnus un dzīvniekus, kuri dzīvo Latvijā.

Medņu tēviņi var būt bezbailīgi un uzbrūkoši. Dabas draugiem ir aizliegts tuvoties vai pieskarties medņiem. Ekspedīcijas dalībniekiem būs jāievēro stingri drošības noteikumi, kas izstrādāti sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un vadošajiem ornitologiem tā, lai nodrošinātu ekspedīcijas dalībnieku drošību un iespējami maz traucētu Slīteres nacionālā parkā mītošos medņus un citus dzīvniekus.

EKSPEDĪCIJAS LAIKS:

1. pulcēšanās 26. aprīlī no plkst. 5:30 Ventspilī
2. starts 26. aprīlī plkst. 6:00 Ventspilī
3. noslēgums ap plkst. 10:00 Kolkas ragā.

Lai radītu ekspedīcijas garu jau pirms satikšanās, TIKŠANĀS VIETA tiks paziņota pieteikto komandu kapteiņiem personīgi atraktīva uzdevuma veidā. Lai nokļūtu vienā no ainaviskākajām vietām, kur Ventspilī iespējams vērot saullēktu, komandai būs jāatrisina uzdevums un "jānomedī" starta vieta!

GRŪTĪBAS PAKĀPE: Viegla, aptuveni 100km brauksim ar saviem auto. Pa ceļam būs daži 1-3km gari pārgājieni kājām. Variet droši ņemt līdzi bērnus, seniorus un jauniešus, kuriem sirdī virmo dabas mīlestība.

GRUPAS LIELUMS: 5-10 auto komandas (katrā mašīnā 3-5 dalībnieki)

DALĪBAS MAKSA:

1) 25eur no komandas (3-5 dalībnieki)
vai
2) 13eur no dalībnieka (3-5 dalībnieki, bez maksas jauniešiem, kuri vēl nepelna).

Piemēram:

1) Tētis, kurš brauc ar diviem bērniem, brāļa bērnu un suni maksā dalības maksu 13 eur.
2) Mamma, kura brauc ar vismaz trīs maziem bērniem tiek uzskatīta par dižmammu uz pilnu slodzi un viņa drīkst nemaksāt dalības maksu, jo ar savu mīlestību veic milzīgu ieguldījumu sabiedrības attīstībā. Godājam arī dižtēvus jeb ko tur liegties, Medņu valodā runājot, dižvistas un dižgaiļus!

PAPILDUS IZMAKSAS:

+ Ekspedīcijas dalībniekiem būs iespējams ierasties Ventspilī jau sestdien un nakšņot Olimpiskā centra "Ventspils" viesnīcā par dabas draugiem samazinātu maksu 12eur.
+ sava auto izmaksas
+ silta tēja, kafija termosā, naški mugursomā
+ līdzi paņemts pusdienu komplekts mugursomā

PIETEIKŠANAS:

1. raksti e-pastu uz Arvis.Ozolins@gmail.com un piesaki savas komandas nosaukumu un dalībnieku sarakstu
2. saņem apstiprinājumu par brīvu vietu
3. apmaksā dalības maksu

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts TUKUMĀ Tukuma TIC
Tiekamies Tukumā 18. maijā no plkst. 18.00 līdz plkst. 23.00. Tukuma muzejs ar moto "Kad tumsa iedvesmo" aicina baudīt izstādes un ekspozīcijas, | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
27 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57314706sec.