Rēzekne aicina uz Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas svētkiem

2015. gada 4. maijā, svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25. gadadienu, Rēzeknē otro gadu notiks "Draudzības velobrauciens", aktivitātes ģimenēm brīvā dabā Kultūras un atpūtas parkā, koncerti, teātra un latviešu dokumentālo kino pirmizrādes.

Paralēli īpašu pārsteigumu rēzekniešiem piedāvās Latvijas Radio, kas divu dienu garumā raidīs no Rēzeknes Festivāla parka, aicinot uz intervijām, piedāvājot izteikties brīvajā mikrofonā un iepriecinot ar koncertiem.

Mūsu Latvijai vajadzīgi veselīgi un stipri ļaudis, tāpēc otro gadu Rēzeknē notiks Draudzības velobrauciens, bet šogad papildus rīkojam arī skrējienspēli, lai sporta aktivitātēs var iesaistīties arī tie, kuriem nav velosipēda. Interaktīvā pilsētvides izziņas spēle būs interesants veids, kā plašāk iepazīt Rēzekni un apjaust, kas pilsētā ir tapis no jauna, kas pārveidojies pēdējos 25 gados. Reģistrācija velobraucienam un skrējienspēlei plkst. 9:00 laukumā pie pilsētas Domes.

Svētku programma turpināsies Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā, Raiņa ielā 29a, tur lieli un mazi aicināti iesaistīties radošās un sportiskās aktivitātēs. Iepretim parkam uz Raiņa ielas no plkst. 11:15 velobraucēji varēs savstarpēji sacensties, kurš būs veiklākais, bet skatītāji varēs novērtēt sporta grupu demonstrējumus.

Radošajās darbnīcās būs iespēja izadīt vai iztamborēt svētku rotājumus, no pērlītēm izveidot rotas, iemācīties veidot svētku atklātnes kvilinga tehnikā (sīkāk uzzināsiet norises laikā) un apgūt jaunas prasmes kopā ar ARPC "Zeimuļs" pedagogiem un biedrības "Eņģeļi ar mums" pārstāvjiem. Viņi šoreiz pulcinās deviņas Rēzeknes nevalstiskās organizācijas – Latvijas Neredzīgo biedrības Rēzeknes teritoriālo organizāciju, Latvijas Nedzirdīgo savienības Rēzeknes reģionālo biedrību, Rēzeknes Invalīdu biedrību, Invalīdu un viņu draugu apvienību "Impulss", Rēzeknes pilsētas un novada pensionāru biedrību, biedrību "Rēzeknes māmiņu klubs", biedrību "Saules stars AV" un biedrību "Rasa" cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Ikvienu aicinām radošajā darbnīcā izgatavot Latvijas karodziņu un pēc tam no karodziņiem kopīgi veidot vārdu LATVIJA kā apstiprinājumu un vēlējumu mūsu valsts stiprumam un ziedēšanai!

Svētku koncertā ar tautasdziesmām un rotaļdejām priecēs Rēzeknes folkloras draugu kopa "Vīteri" (vad. S.Stare, L.Rasima) un Ozolmuižas pagasta folkloras kopa "Ūzuleņi" (vad. M.Andina), uzstāsies Rēzeknes 5.vidusskolas popgrupa "Šurumburums", Rēzeknes Augstskolas teātris "ĶerRA", brāļi Puncuļi un grupa "Velvet".

Pasākuma laikā darbosies arī svētku tirdziņš, tajā varēs sevi iepriecināt ar skaistiem meistaru darinājumiem un gardiem lauku labumiem.

Plkst. 15:00 Rēzeknes kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3) Rēzeknes Tautas teātris ielūdz uz pirmizrādi un vēlē "Daudz laimes darba dienā!". Tas ir komisks igauņu rakstnieka Jāna Tettes stāsts par mūsdienīgu sieviešu un vīriešu attiecībām un viņu atšķirīgo izpratni par laimīgu ģimenes dzīvi. Pieaugušo spēles Māras Zaļaiskalns režijā liks paraudzīties uz savu dzīvi no malas un pasmieties par šķietami pierastām lietām (ieeja uz izrādi 3,00 un 2,00 eiro).

Latgales vēstniecībā GORS svētku vakarā mazajā zālē demonstrēs divas latviešu dokumentālās filmas – plkst. 17:00 Pētera Krilova filma "Uz spēles Latvija" un plkst. 19:00 Arvīda Krieva filma "Freimis. Mārtiņš Freimanis", bet dejas cienītāji lielajā zālē plkst. 17:00 varēs izbaudīt ķīniešu mūsdienu dejas izrādi "Durvis".

Lai sirdī silti un ziedoši Latvijas Republikas atjaunošanas svētki!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 15.05.2024 Anitas Arbidānes "Māksla uz paplātes" Liepājas reģiona TIB
17. maijā Liepājas muzejā atklās Anitas Arbidānes darbu izstādi “Māksla uz paplātes”, ko Liepājas muzejs veido sadarbībā ar mākslas centru | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46209502sec.