Apskati izstādi «Latvijas Sarkanais krusts»

Limbažu muzejā līdz 2015. gada 6.oktobrim, apskatāma izstāde "Latvijas Sarkanais krusts" bet pēc tam tā ceļos tālāk pa citām Latvijas pilsētām. Līdz šim ceļojošā izstāde priecējusi Rīgas, Alūksnes, Madonas, Olaines, Krimuldas, Gulbenes, Liepājas, Jēkabpils, Ludzas un Rēzeknes iedzīvotājus un viesus. Izstāde izveidota sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju un tiks eksponēta visās Latvijas pilsētās, kurās darbojas Latvijas Sarkanā krusta komitejas. Izstādē apskatāmie vēsturiskie materiāli stāsta par Latvijas Sarkanā Krusta organizācijas darbību no tās pirmsākumiem līdz pat mūsdienām.

Uzrunājot klātesošos Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs Uldis Līkops norādīja, ka Latvijas Sarkanais krusts ir divas dienas jaunāks par Latvijas valsti (Latvijas Sarkanā Krusta biedrība tika nodibināta 1918.gada 20.novembrī). IMG 2341Uldis Līkops sniedza īsu ieskatu Sarkanā krusta veidošanās vēsturē, norādot, ka Sarkanā krusta princips ir palīdzēt tiem, kuriem palīdzība nepieciešama, nešķirojot uniformas krāsu, dzimumu, ādas krāsu un ticību. Galvenā misija ir palīdzēt. Kā norādīja Uldis Līkops Latvijas Sarkanais krusts seko līdzi cilvēku un sabiedrības vajadzībām. Sākotnēji tā bija palīdzība kaujas laukā, šobrīd palīdzība pazudušo cilvēku meklēšanā kara zonā, ekonomisko bēgļu meklēšanā, veselības aprūpē – veselības veicināšanā, konsultāciju sniegšanā, pirmās palīdzības sniegšanas apmācībās u.c. Šobrīd Starptautiskajā Sarkanā krusta organizācijā līdzdarbojas 189 dalībvalstis.

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja galvenais speciālists Mārtiņš Vesperis sniedza ieskatu par izstādē apskatāmajiem vēsturiskiem materiāliem. Mārtiņš Vesperis norādīja, ka izstāde ir veidota trīs daļās. Pirmā daļa veltīta laikam pirms Pirmā pasaules kara, otrā daļa veltīta Latvijas Sarkanā krusta darbībai PSRS laikos, savukārt trešā daļa veltīta Latvijas Sarkanā krusta darbībai mūsdienās.

Latvijas Sarkanā krusta Limbažu nodaļas vadītāja Sandra Našeniece pateicās visiem klātesošajiem, īpašu paldies sakot Latvijas Sarkanā Krusta ģenerālsekretāram Uldim Līkopam, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja galvenajam speciālistam Mārtiņam Vesperim par izstādes atvešanu uz Limbažiem un Limbažu novada pašvaldībai, Viļķenes pagasta pārvaldei un tās vadītājam Ilmāram Dzenim un Limbažu novada sociālajam dienestam par sniegto atbalstu Latvijas Sarkanā krusta Limbažu nodaļai.

Limbažu novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Didzis Zemmers uzrunājot klātesošos pauda gandarījumu par Latvijas Sarkanā krusta un LSK Limbažu nodaļas darbu un viņu pildīto misiju sniedzot palīdzību tiem, kuriem tā visvairāk nepieciešama. Didzis Zemmers uzsvēra arī, ka Latvijas Sarkanais krusts un Latvijas Pašvaldību savienība sadarbojas, lai atrastu veidu kā palīdzēt Ukrainas karadarbībā cietušajiem cilvēkiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 18.05.2024 Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73814392sec.