Rīgas-Gaujas reģions oficiāli saņems Eiropas Gastronomijas reģiona titulu

2015. gada 29. septembrī pasaules lielākās starptautiskās izstādes "World Expo 2015" ietvaros rīkotajā Eiropas Pārtikas tūrisma nedēļā oficiāli tiks pasniegti Eiropas gastronomijas reģiona 2017 apbalvojumi. Rīgas – Gaujas reģiona vārdā šo titulu saņems Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieks Andris Ameriks un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētaja Vita Jermoloviča.

Līdzās Rīgas-Gaujas reģionam titulu iegūs arī Orhūsa un centrālā Dānija un Lombardijas reģions Itālijā.

Jau ziņots, ka jūnijā Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs sadarbībā ar Gaujas nacionāla parka tūrisma klasteri, Siguldas novada domi, Valmieras pilsētas pašvaldību un Cēsu novada pašvaldību veiksmīgi prezentēja īpašu pasākumu un sadarbības programmas konceptu Wild at palate (Ar dabu šķīvī - latv.val), ko kopīgi realizēs 2017.gadā.

"Būtiski, ka šī projekta ietvaros sadarbojamies ar vairākām Latvijas pašvaldībām, kā arī piesaistītas vairākas citas organizācijas, asociācijas un uzņemēji. Domāju, ka Eiropas Gastronomijas reģions ir laba platforma, kā ne tikai pašiem apzināties un popularizēt gastronomiju savas valsts ietvaros, bet arī pastāstīt par to starptautiskā līmenī," norāda Rīgas domes priekšsēdētaja vietnieks A.Ameriks.

"Pārtika un ēšanas kultūra pēdējos gados viennozīmīgi ir viens no Eiropas tūrisma konkurētspējīgākajiem virzieniem. Tradicionālā virtuve un izcils ēdiens tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem tūrisma insturmentiem daudzās Eiropas valstīs. Ceļojuma laikā arvien vairāk laika un līdzekļu tiek atvēlēti tieši ar gastronomiju saistītām aktivitātē, piemēram, apmeklējot meistarklases šefpavāru vadībā, dodoties īpašās ekskursijas uz vietējiem tirgiem, vakariņojot speciāli izmeklētās vietās utt. Tādējādi, protams, atbalstot  gan tūrisma, gan ēdināšanas nozares pārstāvjus," skaidro RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

Eiropas gastronomijas reģiona tituls ik gadu tiek piešķirts 2-3 tīkla reģioniem. Tīkla dibinātāji ir septiņi reģioni no dažādām Eiropas valstīm: Ziemeļbrabantes province Nīderlandē, Orhūsa un centrālā Dānija, Bergamo reģions Itālijā, Provansas-Alpu-Azūra krasta apgabals Francijā, Barselonas province Katalonijā, Miņjo reģions Portugālē un Rīga, Latvija.

Eiropas pārtikas nedēļu rīko Eiropas komisija un tā notiks no 28. līdz 30.septembrim. Tā tiek rīkota ar mērķi apvienot galvenos tūrisma sektora pārstāvjus – starptautisko organizāciju pārstāvjus, nevalsttiskās organizācijas, viedokļa līderus, mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvjus, un diskutēt par pārtikas tūrismu Eiropā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50732112sec.