Minhauzena pasaulē aicina iepazīt slaveno muzeju, kur viss ir patiess, tikai citādāks

Kaut tikko nojaušami, tomēr sācies pavasaris. Mostas ne vien gada plaukstošākais gadalaiks, bet arī ceļotprieks un zinātne.

Lai iepriecinātu savus lielos un mazos apmeklētājus, muzejs "Minhauzena pasaule" sarūpējis īpaši pievilcīgu cenu par muzeja apmeklējumu – līdz 2016. gada 1. maijam trešdienās visu dienu un svētdienās no plkst. 10:00 līdz 12:00 ikviens muzejā var viesoties par pus cenu.

Papildus muzeja apmeklējumam, ikkatrs Vidzemes piekrastē no Saulkrastiem līdz Duntei var staigāt liedagā un novērot Zemes ceļu ap Sauli. Pieliekot ausi Zemei, dzirdēt, kā pavasaris mostas dabā, kā arī ar tālskati un fotoaparātu  medīt gājputnus. Tāpat nedrīkst laist garām iespēju viesnīcā, kur iespējams saņemt par to laipnu apkalpošanu, vakariņas un brokastis!

Barons Minhauzens bija tipisks 18. gs. muižnieku pārstāvis, kura galvenā nodarbošanās un izpausmes veids bija karš un medības. Nav apšaubāms, ka 1739. gadā viņš piedalījies krievu - turku karā un pēc dažiem gadiem arī krievu - zviedru karā. Minhauzens ir dienējis un dažus gadus uzturējies arī Rīgā.  Liepupes pagasta Pernigeles baznīcas grāmatā ir saglabājies liktenīgais ieraksts - 1744. gada 2. janvārī kirasieru leitnants Hieronīms Kārlis Frīdrihs fon Minhauzens ir salaulājies ar tiesneša barona fon Duntena meitu Jakobīni. Laulībā viņi nodzīvoja 46 gadus. Lai gan lielāko savas dzīves daļu Minhauzens kopā ar Jakobīni pavada Bordenverderā, skaistākie un neaizmirstamākie dzīves mirkļi ir bijuši tieši Duntē. Hieronīms Kārlis Frīdrihs fon Minhauzens mirst 1797. gadā, bet viņa neierobežotā fantāzija un intriģējošā personība devusi impulsu rakstniekiem un dramaturgiem apvīt viņa vārdu leģendām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.08905005sec.