Atklās Cēsu Uzņēmējdarbības skolas nodarbības

4.novembrī Biznesa augstskolā Turība Rīgā norisināsies pirmā Cēsu Uzņēmējdarbības skolas nodarbība. Skolai atsaukušies 35 jaunieši no Cēsu Valsts ģimnāzijas 10. – 12. klasēm. Projekts, kura organizators ir Biznesa augstskola Turība sadarbībā ar Cēsu Valsts ģimnāziju, veidots ar mērķi veicināt jauniešu interesi par uzņēmējdarbību, īpaši reģionos, un papildus mācībām vidusskolā veicināt uzņēmējdarbības pamatu apguvi.

Biznesa augstskolas Turība rektors un valdes priekšsēdētājs Aldis Baumanis uzsver: „Ir patiess gandarījums, ka Cēsu jauniešiem ir interese par uzņēmējdarbību, un nākotnē varam cerēt, ka viņi būs pienesums reģionu un visas valsts ekonomikas attīstībai. Viens no projekta mērķiem ir mudināt jauniešus kļūt par darba devējiem, nevis darba ņēmējiem, kas nākotnē sekmētu tautsaimniecības uzplaukumu reģionos, tāpat vēlamies iedvesmot jauniešus īstenot savas idejas, skaidrojot, kur un kā iespējams gūt atbalstu dažādu projektu realizēšanai.”

Savukārt Biznesa augstskolas Turība Cēsu filiāles vadītāja Inga Jurševska norāda: „Manuprāt, jauniešiem reģionos ir svarīgi iedziļināties uzņēmējdarbības un biznesa pamatos, lai viņi „pietuvotos” uzņēmējdarbības videi, lai tā kļūtu jauniešiem pazīstamāka un saprotamāka. Varam cerēt, ka, iepazīstot uzņēmējdarbības pamatus, darbu organizēšanu veiksmīgos pašmāju uzņēmumos, perspektīvā kāds no jauniešiem varētu uzdrošināties veidot savu uzņēmumu, jo tas nešķitīs kaut kas svešs, tāls un neiespējams.”

Uzņēmējdarbības skolas mērķis ir veicināt interesi par uzņēmējdarbību, iepazīstināt ar būtiskākajiem uzņēmējdarbības elementiem, ielūkoties uzņēmēju darba ikdienā, kā arī atbildēt uz visiem „par” un „ap” uzņēmējdarbību un biznesu.

Projektā notiks sešas nodarbības gan Rīgā, gan Cēsīs. Pavasarī jaunieši pulcēsies Rīgā uz projekta noslēguma pasākumu un saņems sertifikātu, kas apliecinās iegūtās prasmes un zināšanas, kā arī saņems balvas. Būs iespēja iegūt studijas maksas atlaidi Biznesa augstskolā Turība un veidot jaunus kontaktus.

Cēsu Uzņēmējdarbības skolā jauniešiem interesantā un interaktīvā veidā būs iespēja uzzināt un apgūt lietas, kas nepieciešamas katram veiksmīgam uzņēmējam – biznesa komunikāciju, komandas veidošanas pamatus, radošo nodarbību, ekskursijas uz uzņēmumiem, digitālā mārketinga apguvi un ievadu e-komercijā, kā arī iedvesmojošu stāstu par to, kāpēc Latvijā vajadzīgi jauni cilvēki ar biznesa domāšanu. Lekcijas skolēniem vadīs Biznesa augstskolas Turība docētāji, turklāt, papildus lekcijām jauniešiem būs iespēja viesoties vairākos Latvijas uzņēmumos, lai klātienē redzētu uzņēmējdarbības aizkulises un uzdotu pieredzējušiem nozares pārstāvjiem sev interesējošos jautājumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Pirmajiem Dziedāšanas svētkiem 160! Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ar skaistiem koncertiem, piedaloties 127 sievu, vīru un jauktajiem koriem no visas Latvijas, 15. jūnijā Dikļos svinēsim pirmo Dziedāšanas svētku 160. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 05.06.2024 Alūksnes skatu tornim 10  Alūksnes TIC
Atzīmējot apaļo jubileju, aicinām torņa atklāšanas datumā, otrdien, 4.jūnijā, no plkst. 18:00 – 22:30, sanākt kopā pie Alūksnes skatu torņa | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17329812sec.