Rīgas Domā skanēs Ligitas Sneibes koncerts «Tagad un tad»

2022. gada 7. janvārī pl. 19:00 Rīgas Domā izskanēs Zviedrijā dzīvojošās latviešu ērģelnieces Ligitas Sneibes koncerts TAGAD UN TAD, kurā mūziķe aicina klausītājus arī uz divu jaundarbu pirmatskaņojumiem un tas norisināsies mākslinieces dzimšanas dienas zīmē. Viens no pirmatskaņojumiem būs pašas ērģelnieces kompozīcija ar nosaukumu ATKAL, bet otrs - Dzintras Kurmes-Gedroicas jaundarbs, kuram dots virsraksts CREDO. Vēl koncertā izskanēs Indras Rišes, Maijas Einfeldes, Arvo Perta, Mikolaja Konstantīna Čurļoņa un citu skaņražu darbi, kas ļaus izbaudīt Rīgas Doma ērģeļu krāsainību un mākslinieces meistarību.

Ligita Sneibe ir aktīvi koncertējoša mūziķe un Fēringses (Färingsö) baznīcas ērģelniece un mūzikas dzīves vadītāja (Stokholmas diecēze, Zviedrija). Mūziķe ir komponista Jāņa Ivanova prēmijas laureāte (1991). Izcīnījusi godalgas starptautiskos ērģeļkonkursos Lietuvā (M. K. Čurļona konkurss; 1991 un 1995) un Somijā (Lahti Starptautiskais ērģelnieku konkurss; 1993). Sniegusi solokoncertus daudzās Eiropas valstīs un Japānā. Ligitas koncertos ievērojama vieta pieder latviešu ērģeļmūzikai.  Kā ērģelniece strādājusi Dubultu un Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā. Organizējusi koncertakciju “Mēs–ērģelēm” Slokas ev. lut. baznīcā, vācot līdzekļus ērģeļu atjaunošanai.

Ērģelniece absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmiju kompozīcijas un ērģeļspēles specialitātēs (Pēteris Sīpolnieks, Vija Vismane, Tālivaldis Deksnis), kā arī ieguvusi koncertērģelnieces diplomu Zviedrijā, Piteo Mūzikas augstskolā (prof. Hanss Ūla-Ēriksons). Strādājusi par ērģeļspēles pasniedzēju Latvijas ev. lut. baznīcas Teoloģijas seminārā (1987–1991) un Latvijas Mūzikas Akadēmijas ērģeļu klasē (1993–2005). Darbojusies arī Lovstabrukas Starptautiskajā Ērģeļu Akadēmijā (1996-2006) un Vasaras Ērģeļu Akadēmijā Upsalā (2009-2013), Zviedrijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54721498sec.