Aktieris Anatolijs Belijs Rīgā rādīs jaunu izrādi «Daļa no dzīves»

2023. gada 6.novembrī plkst. 19:00 kinoteātra “Splendid palace” lielajā zālē ar jaunu muzikāli poētisku izrādi “Daļa no dzīves” uzstāsies populārais un Rīgas skatītāju iemīļotais aktieris Anatolijs Belijs. Šajā vakarā izskanēs trīs dižu XX gs. dzejnieku – Osipa Mandelštama, Borisa Pasternaka un Josifa Brodska vārsmas, muzikālo pavadījumu spēlēs saksofonists un komponists Arnolds Giskins. Pasākumā tiks demonstrētas arī mini filmas no Anatolija Belija izglītojošā projekta “Kinopoēzija” – režisora autorlasījuma, kas atklāj metaforu, tēlu, asociāciju un dažādu nozīmju pasauli. Šo unikālo projektu Anatolijs Belijs filmēja vairākus gadus. Tas ir veltīts dzejas interpretācijai kino, tā mērķis – izglītot plašu auditoriju. “Kinopoēzija” māca dzirdēt dzeju, redzēt un izjust to, izmantojot kino.

Ikviena šajā vakarā skartā tēma – lirika, pilsoniskā dzeja vai dabas apraksti – atklāsies no trijām pusēm: vārdi, mūzika un kino. Mūzika, dzeja un kino – tā ir savdabīga džeza jam-session, improvizācija. Tie veido dialogus, papildina viens otru, veidojot maģisku uzvedumu, kas ļaus citādi ne tikai sadzirdēt, bet arī ieraudzīt dzeju.

“Esmu pārliecināts, ka dzeja – tās ir zāles. Jo biežāk tai pievērsīsies, jo dvēsele būs veselāka. Un tādēļ šajā vakarā mēs burtiski ieelposim dzeju, sazināsimies poēzijas un mūzikas valodā: klausīsimies dzejoļus, izbaudīsim tos klasisko saksofona improvizāciju pavadībā un pat ieskatīsimies kinopoēzijas pasaulē,” saka Anatolijs Belijs.

Gatavošanās viesizrādēm Latvijā notiek vienlaikus ar traģiskiem notikumiem Izraēlā – valstī, uz kuru Anatolijs Belijs pārcēlās pēc tam, kad Ukrainā sākās karš. “Šajā Izraēlai smagajā laikā es joprojām domāju par nākotni. Par gaišu, mierīgu nākotni. Un tā pienāks, es tam ticu. Ar šo ticību es dzīvoju patlaban, un tādēļ mēs neatceļam savus koncertus. Atdosim godu mirušo piemiņai un sērām un turpināsim dzīvot. Un dzeja vienmēr ir palīdzējusi izdzīvot. Skauju visus stipri,” atbalstu izsaka Anatolijs Belijs.

Izpildītāji:

Anatolijs Belijs — teātra un kino aktieris, producents. Trīskārtējs teātra prēmijas “Čaika” laureālts. Spēlējis Čehova Maskavas Dailes teātrī (MHT). Viņa atveidoto lomu vidū: Meistars “Meistarā un Margaritā”, Lajevskis “Divkaujā”, Kareņins “Sergejā”, Katurians “Spilvencilvēkā”, Hludovs “Skrējienā”. Viens no pretkara monoizrādes “Es esmu šeit” līdzautoriem, kas spēlēta vairāk nekā 50 pilsētās dažādās pasaules valstīs. 2022.gadā bija spiests pārcelties uz Izraēlu. Spēlē Gesher Theatre.

Arnolds Giskins — saksofonists, komponists, džeza festivālu dalībnieks, dokumentālo un animācijas filmu mūzikas autors. 2022.gadā repatriējās uz Izraēlu.

Biļetes uz pasākumu var nopirkt vietnē https://www.pryamaya.eu/

Projektu organizē: “Pryamaya rech”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53299189sec.