Kultūrtelpā «M/Darbnīca» notiks īpaši spoži džeza vakari

Kultūrtelpā “M/Darbnīca” šonedēļ norisināsies īpaši spoži džeza vakari. 2023. gada 25. novembrī tiks prezentēta unikālā projekta “Live at the M/Darbnīca Vol. 1” dubultā vinila plate un pēcāk notiks saksofonista Kārļa Auziņa jaunā dubulttrio koncerts, bet vēl 22. novembrī starptautisku superdžema sesiju piedāvās vēl viens lielisks latviešu saksofonists – Toms Rudzinskis.

Izdevniecības “Jersika Records” dubultajā vinila platē izdotā izlase “Live at the M/Darbnīca Vol. 1” 25. novembrī tiks prezentēta pulksten 17.00. Tas ir Latvijas džeza vēsturē nebijis projekts, kurā apkopoti analogi uz magnetofona lentēm veikti aktuālu Latvijas un arī dažu ārzemju kolēģu koncertieraksti šobrīd vadošajā džeza koncertvietā Rīgā – kultūrtelpā “M/Darbnīca” fon Stricka villas kvartālā. No pērnā gada augusta līdz šā gada janvārim tika ierakstīti pavisam 13 džeza koncerti. Dubultajā vinila platē iekļauts pa vienam skaņdarbam no katra.

“Nākotnē paliks tikai ieraksti”, atsaucoties uz sarunu ar džeza saksofonistu un pasniedzēju Indriķi Veitneru, uzsver izdevniecības “Jersika Records” vadītājs Mareks Ameriks. “Cik aizraujoši būtu dzirdēt, piemēram, pirmā Latvijas džeza festivāla “KIKOK” mūziku no 1962. gada vai to, kas skanēja Rīgas džeza klubos “Allegro” septiņdesmitajos gados vai “Hamlets” deviņdesmitajos gados, ja vien kāds to būtu ierakstījis un izdevis… Izveidojām nelielu ierakstu telpu “M/Darbnīcas” aizkulisēs un sākām regulāri ierakstīt koncertu ciklu.”

Rezultātā sanākusi ļoti daudzveidīga mūsdienu Latvijas džeza izlase, kurā var dzirdēt gan post-bop un neo-bop stilus, gan spirituālo un elektrisko džezu, gan eksperimentālo džezu un avangardu, kā arī fanku un pat bluegrass ietekmes. Visi iekļautie skaņdarbi ir oriģinālmūzika šobrīd vadošo Latvijas džeza mūziķu izpildījumā, kuri savos priekšnesumos iesaistījuši arī draugus no citām valstīm.

Pēc plates prezentācijas pulksten 19.00 ar savu jauno dubulttrio uzstāsies inovatīvais saksofonists Kārlis Auziņš, kuram attiecīgi pievienosies kontrabasisti Edvīns Ozols un Gediminas Stepanavičius (Lietuva) un bundzinieki Kaspars Kurdeko un Rinalds Maksimovs. Kārlis radījis novatorisku skaņdarbu svītu tieši tik neparastam instrumentu sastāvam. Pats autors to dēvē par muzikālu ceļojumu, kas caur meditatīvām skaņu ainavām, hipnotizējošiem ritmiem un enerģētiskām pasažām mudina klausītāju ielūkoties sevī un rast šajā pieredzē miera sajūtu.

Savukārt jau 22. novembrī pulksten 20.00 dienu pirms sava starptautiskā kvinteta “ABYSS” jaunā albuma tūres noslēguma koncerta kultūrtelpā “Tu jau zini kur” Tallinas kvartālā īstu superdžema sesiju “M/Darbnīcā” piedāvās vēl viens aizrautīgs latviešu saksofonists Toms Rudzinskis, piedaloties arī dāņu basistam Kenetam Dālam Knudsenam, ukraiņu ģitāristam Igoram Osipovam, latviešu taustiņinstrumentālistam Rūdolfam Macatam un dāņu bundziniekam Matiasam Fišeram.

Kultūrtelpa “M/Darbnīca” atrodas fon Stricka villas kvartālā Aristīda Briāna ielā 9 un tajā darbojas arī izstāžu zāle “M/Gallery”. Biļetes uz pasākumiem nopērkamas kultūrtelpas mājas lapā mdarbnica.lv. Plates prezentācija apmeklējama bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66908097sec.