Vairāk nekā pusei tūristu iespaidi par ceļojumu uz Rīgu ir labāki nekā cerēts

Vairāk nekā puse (51%) aptaujāto tūristu norāda1, ka viņu iespaidi par ceļojumu uz Rīgu ir labāki nekā tika cerēts – tā secināts pērn Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras veiktajā pētījumā par ārvalstu tūristu apmierinātību ar Rīgu kā ceļojuma galamērķi. Savukārt 47% pētījuma dalībnieku atzīst, ka ceļojuma iespaidi atbilst cerētajam – tas nozīmē, ka kopumā 98% aptaujāto pilsētas viesu skatījumā plānotais ceļojums ir attaisnojis vai pat pārsniedzis uz to liktās cerības.

Pētījuma rezultāti apliecina, ka pilsētas autentiskais kultūras mantojums, ērtā sasniedzamība, kā arī pievilcīgais tēls ir nozīmīgi faktori, kas piesaista Rīgas viesus. Veiktajā pētījumā šos faktorus kā ļoti svarīgus, svarīgus un drīzāk svarīgus vērtēja 80% dalībnieku, kas uzskatāms par augstu novērtējumu. “Rīga kā tūrisma galamērķis saviem viesiem piedāvā plašu atpūtas un izklaides iespēju klāstu. Vai tas būtu nesteidzīgs nedēļas nogales ceļojums divatā, vai atpūtas brauciens ar ģimeni – Rīga sniedz daudzveidīgu un aizraujošu ceļojuma pieredzi visiem pilsētas viesiem. Nozīmīgi, ka pārliecinošs pētījuma dalībnieku vairākums – teju 60% – veido to tūristu grupu, kuri gatavi Rīgu rekomendēt kā pievilcīgu ceļojuma galamērķi, tādēļ prognozējam, ka interese par Rīgu Eiropas kontekstā varētu tikai pieaugt,” norāda Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs.

Balstoties uz pētījumu, 78%, kas ir dominējošā pilsētas viesu daļa, Rīgā ieradušies pavadīt atvaļinājumu, kas ilgāks par 4 dienām, vai devušies nedēļas nogales ceļojumā. No pētījuma dalībniekiem 7% norāda, ka Rīgā ieradušies, lai apciemotu draugus un radiniekus, savukārt, 4% tūristu Rīgu apmeklē komandējuma ietvaros. 30% ceļotāju izvēlas Rīgu apmeklēt kā daļu no lielāka Latvijas ceļojuma, turpretim galvaspilsētu kā savu vienīgo galamērķi ir izvēlējušies 32% aptaujāto.

Veiktā pētījuma rezultāti liecina, ka tūristu vidū tiek izvēlētas dažādu veidu atpūtas iespējas Rīgā. Pozitīvi vērtējams, ka teju 80% no aptaujātajiem tūristiem ir apmierināti ar piedāvātajām aktivitātēm pilsētā – visaugstāk novērtētas nozīmīgu vietu apskate Rīgā, ekskursijas ārpus pilsētas, operas, koncertu vai citu kultūras aktivitāšu apmeklējumi, kā arī muzeju apmeklējumi. Savukārt topa līdera pozīciju nemainīgi saglabā Vecrīga, kuru kā interesantāko tūrisma apskates objektu ir novērtējuši 35% aptaujāto pilsētas viesu.

Pētījumu “Ārvalstu tūristu apmierinātība ar Rīgu kā ceļojuma galamērķi” pēc Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras pasūtījuma veicis tirgus un sociālo pētījumu centrs “Latvijas Fakti”. Laika posmā no 2023.gada 4.jūlija līdz 8.novembrim intervēti 2307 ārvalstu tūristi Rīgā no Vācijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Spānijas, Itālijas, Francijas, Nīderlandes, Polijas. Pētījums veikts, izmantojot tiešās klātienes intervijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24206519sec.