Jūrmalā ceļotājiem sarūpēts plašs tūrisma piedāvājums

Jūrmala, īpaši 24 kilometrus garā pludmale, vienmēr būs viena no pirmajām izvēlēm ceļotājiem, domājot par atpūtu pie dabas un veselības uzlabošanas iespējām.

Līdz ar siltāka laika iestāšanos novērojams lielāks pieprasījums pēc aktīvās atpūtas un dabas tūrisma piedāvājuma, kas Jūrmalā ir gana plašs un daudzveidīgs. Ceļotājiem tā ir iespēja doties īsākās un garākās pastaigās pa dabas takām vai doties izbraukumā ar velosipēdu.

Šobrīd tiek veidoti jauni pastaigu maršruti pa Jūrmalas pilsētas apkaimēm, kuros būs iekļauti jau zināmi objekti un arī mazāk pazīstamas vietas. Jau tagad piedāvājumā  ir trīs maršruta "Jūrtaka" posmi gar jūras piekrasti, ko var apvienot ar vēsturisku vietu apskati un pusdienu baudīšanu kādā no pilsētas kafejnīcām. Pastaigu cienītājiem ir iespēja izstaigāt arī atjaunoto Slokas ezera taku, kas ir laba alternatīva Ķemeru tīreļa takai. Atjaunota ir arī Melnalkšņu dumbrāja laipa Ķemeros, kas atrodas pie dabas izglītības un informācijas centra "Meža māja". Ķemeros šobrīd aktīvi notiek apjomīgi pārbūves un atjaunošanas darbi: tiek atjaunots kultūrvēsturiskais parks ar tiltiņiem un rotondu, skvērs ar skulptūru "Tautu deja", vēsturiskais ūdenstornis, labiekārtota apkārtējā teritorija.

Sezonai gatavas ir Jūrmalas kūrortviesnīcas, kas turpina pilnveidot esošo infrastruktūru, lai paplašinātu pakalpojumu klāstu. Pieczvaigžņu viesnīca "Baltic Beach Hotel & SPA" atjaunojusi ūdens relaksācijas centru, piedāvājot apmeklētājiem 25 metrus garu baseinu ar siltu jūras ūdeni, trīs dažādas pirtis, džakuzi un īpašu baseinu, kas paredzēts bērniem, pēc renovācijas atvērta trenažieru zāle "Powerlab fitness". Viesnīca "Daina" ir atvērusi jaunu "Wellness un spa" zonu, savukārt kūrortviesnīcā "Hotel Jūrmala Spa" ir atjaunots restorāns. Atpūtu pie renovēta āra apsildāmā baseina ar kristāltīru ūdeni viesiem piedāvā viesnīca "Lielupe by Semarah Hotels", kas uzlabojusi arī Lobby bāra atpūtas zonu.

Pagājušajā gadā Lielupē tika atklāts Baltijā modernākais tenisa centrs – nacionālais tenisa centrs "Lielupe", kur pieejami gan slēgtie, gan atvērtie tenisa korti un trīs moderni skvoša laukumi. Tiešā Jūrmalas tuvumā – Piņķos – atrodas golfa klubs "Jurmala Golf Club & Hotel", kas piedāvā izbaudīt golfa spēli gan iesācējiem, gan profesionāļiem.

Lai arī liela mēroga publiskie pasākumi Jūrmalā šovasar, visticamāk, nenotiks, kultūras un mākslas baudītāji gaidīti Jūrmalas pilsētas muzejos, kas, atbilstīgi valstī noteiktajām sanitārā protokola prasībām, apmeklētāju uzņemšanu klātienē pakāpeniski atsāk no 16. maija.

Jūrmalas pilsēta muzeja kamīnzālē līdz jūnija beigām apskatāma izstāde no Jūrmalas pilsētas muzeja krājuma un privātkolekcijām "Rīgas Jūrmalas pilsētai – 100", savukārt no 20. maija muzeja 2. stāva izstāžu zālēs būs apskatāma vecmeistares, gleznotājas Edītes Krastenbergas darbu retrospekcija "Daugavas plūdums" un gleznotājas Signes Vanadziņas izstāde "Pelēkās vielas". Muzejā apskatāmas arī pastāvīgās ekspozīcijas "Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrorta vēsture" un "Bērns kūrortā".

Aspazijas māja apmeklētājiem piedāvā iepazīt latviešu dzejnieces dzīves un daiļrades lappuses ekspozīcijā "Aspazija atgriežas Dubultos" un apskatīt Initas Rudzītes veidoto rotu izstādi "Aspazija dzintarā", kas muzejā atradīsies līdz augusta beigām.

Bulduru Izstāžu namā līdz augusta beigām Marutas Raudes piemiņas izstādē "Laimes akmentiņi" apskatāmi dažādās tehnikās veidoti mākslinieces darbi.

Jūrmalas Brīvdabas muzeja plašajā teritorijā apmeklētāji var apskatīt piekrastes zvejnieka sētu (19. gs. beigas) ar tai raksturīgajām ēkām, skatāma arī plaša enkuru, zvejas laivu un virvju vīšanas piederumu kolekcija.

Ieeja šajos muzejos un Bulduru Izstāžu namā ir bez maksas.

Šovasar īpaši krāšņas un krāsainas būs Jūrmalas puķu dobes. Pilsētā uzziedēs gandrīz 94 tūkstoši puķu – vairāk nekā 45 tūkstoši viengadīgo un 48 tūkstoši sīpolpuķu. Īpaša puķu dobe radīta skvērā Majoros, kur augu izvietojums un krāsas veidos visu Latvijas novadu tautastērpu brunču rakstus. Gatavojoties vasarai un labiekārtojot pludmali, septiņās izejās uz jūru atjaunotas un uzstādītas jaunas koka laipas. Apmeklētājiem publiskās tualetes visā pilsētā ir bez maksas.

Ceļotāju ērtībām ir pieejama Jūrmalas tūrisma aplikācija mobilajām ierīcēm – Visit Jurmala, kas iepazīstina ar Jūrmalu, palīdz ātri un ērti veidot maršrutus, nokļūt līdz izvēlētajai vietai, veikt objektu atlasi un meklēšanu, kā arī uzzināt par īpašajiem piedāvājumiem gardai maltītei, mierpilnai atpūtai un veselības veicināšanai. Ar aplikācijas starpniecību var arī ērti samaksāt iebraukšanas maksu Jūrmalas īpašā režīma zonā. Pilsētā autostāvvietas ir bez maksas, izņemot privātās stāvvietas.

Jau drīzumā pilsētas viesiem tiks atvērts arī Jūrmalas tūrisma informācijas centrs Majoros, Lienes ielā 5.

Aktuālā informācija par piedāvājumiem mājaslapā www.visitjurmala.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47995496sec.