Skolēnu brīvlaikā Jūrmalā – ekskursijas, pārgājieni un piedzīvojumi

Pavasara brīvlaikā, no 2024. gada 11. līdz 17. martam, ar plašu aktivitāšu klāstu Jūrmalā norisināsies Pavasara ekskursiju nedēļa, kas ļaus skolēniem brīvdienas pavadīt aktīvi, radoši un izzinoši. Aicinām pieteikties!

Visas nedēļas garumā katru dienu būs iespēja doties dažādos piedzīvojumos, kopā ar Jaunsardzes instruktoriem apgūstot izdzīvošanas prasmes mežā, dodoties pārgājienos dabā ar purva kurpēm. Varēs izzināt Jūrmalas arhitektūru un kūrorta vēsturi, apmeklēt Morberga muižu, izstaigāt pilsētu kopā ar profesionālu gidu, vēsturiskās Slokas papīrfabrikas teritoriju un uzkāpt Dubultu baznīcas tornī. Tāpat būs iespēja ielūkoties dažādu profesiju un nozaru ikdienā un darba procesos, kā arī piedalīties mākslas nodarbībās un meistarklasēs.

Izzinošas ekskursijas zinātkārajiem

Jūrmalas Brīvdabas muzejā interesenti kopā ar Jaunsardzes instruktoriem apgūs nepieciešamās izdzīvošanas prasmes mežā. Savukārt pārgājienā Ragakāpas dabas parkā varēs uzzināt par priežu meža dzīves ciklu un dziednieciskām īpašībām, kā arī ar gidu izstaigāt mazāk zināmo Jūrmalas pludmali pie Lielupes grīvas.

Meža mājā Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības speciāliste pastāstīs, ko drīkst un ko nedrīkst vest mājās no ceļojumiem, lai nekaitētu dabai un aizsargātu retās augu un dzīvnieku sugas.

Zinātkārie iejutīsies detektīva ādā, praktiski darbojoties trīs dažādās darbnīcās, iegūstot zināšanas par elektrības patēriņa analīzi, pārbaudot savas “efektīvo detektīvu” spējas, vienlaikus gūstot zināšanas par energoefektivitātes pasākumiem ikdienā.

Iepazīsti Jūrmalas arhitektūru, vēsturi un dabu

Apmeklējot Morberga muižu, dalībnieki uzzinās krāšņās neogotikas pils noslēpumus. Jūrmalas Brīvdabas muzejs iepazīstinās ar vienu no senākajiem nodarbošanās veidiem Jūrmalas apkaimē – zvejniecību, kā arī dalībnieki līdzdarbosies, iemēģinot roku ūdens nešanā no akas, tīklu izkāršanu un mezglu siešanu.

Ekskursijā Dubultu baznīcā apmeklētāji iepazīsies ar tās vēsturi laiku lokos, kā arī varēs uzkāpt baznīcas tornī, lai palūkotos uz Jūrmalu no augšas, kā arī apmeklēt Bulduru baznīcu un Slokas baznīcu, iepazīstot to vēsturi un arhitektūru.

Zinātkārie un aktīvie gida pavadībā izpētīs seno Bulduru apkārtnes karti, kā arī salīdzinās to ar mūsdienu karti, izstaigājot Buldurus, orientējoties un meklējot vairākus objektus dabā.

Ieskats aizkulisēs

Viesojoties Jūrmalas uzņēmumos, ekskursiju nedēļā varēs iepazīt dažādas profesijas un vairāk uzzināt par uzņēmumu darbību. Skolēnus gaida iepazīšanās ar pavasara ziedu oāzi Bulduru siltumnīcās, kur 2400 m2 platībā varēs izbaudīt tulpju, narcišu, prīmulu, hiacinšu un atraitnīšu krāsu paleti.

Ekskursijā ugunsdzēsības un glābšanas dienestā varēs ielūkoties ugunsdzēsēja profesijas ikdienā un apskatīt ugunsdzēsības tehniku un aprīkojumu, kā arī varēs uzzināt par Jūrmalas pludmales glābēju darbu, drošību uz ūdens un pirmās palīdzības sniegšanu. Dalībnieki varēs iepazīties ar mediķu darba apstākļiem, kā arī ar tehniku un aprīkojumu. 

Apmeklējot apģērbu ražotni, sietspiedes nodarbībā katrs varēs izgatavot savu Jūrmalas suvenīru – apdrukātu auduma maisiņu. Ekskursiju nedēļas dalībnieki dosies arī uz rotaļu laukumu aprīkojuma ražotni, lai uzzinātu, kā top rotaļu ierīces un to dizains.

Pieteikšanās ekskursijām jau ir sākusies. Piedāvājumā ir gan maksas, gan bezmaksas pasākumi bērniem un pieaugušajiem. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc iepriekšēja reģistrēšanās ir obligāta.

Pilna Jūrmalas pavasara ekskursiju nedēļas programma un pieteikšanās – tīmekļvietnē visitjurmala.lv. Pieteikties ekskursijām var arī Jūrmalas Tūrisma informācijas centrā pa tālruni 67 147 900.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46749496sec.