Floristi atzinīgi vērtē Ventspils starptautisko ziedu paklāju festivālu

Ventspils starptautiskā ziedu paklāju festivāla līdzšinējā pastāvēšanas laikā pierādījies, ka tas ir notikums, kurā gan Latvijas, gan arī ārvalstu floristi un citi šīs jomas interesenti izvēlas atgriezties atkārtoti. Līdz 30. jūnijam ikvienai komandai vēl ir iespēja pagūt pieteikties 21. starptautiskajam ziedu paklāju festivālam «Ziedu virpulis», kas tradicionāli notiks Ventspils Pilsētas svētkos, no 4. līdz 6. augustam.

Starptautiskajā ziedu paklāju festivālā kopš tā pirmsākumiem piedalījušās komandas no dažādām Eiropas un pasaules valstīm, kā Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Vācijas, Ukrainas, Itālijas, Polijas, Baltkrievijas, Anglijas, Latvijas un pat Japānas. Sagaidot viesmīlīgu uzņemšanu un gūstot pozitīvu pieredzi, dalībnieku komandas Ventspilī atgriežas gadu no gada.

Ilggadēji Ventspilī notiekošā starptautiskā ziedu paklāju festivāla dalībnieki un arī vairākkārtēji godalgoto vietu ieguvēji ir Vecumnieku tautas nama floristikas studijas pārstāvji. Vien pirmajā starptautiskā ziedu paklāju festivāla norises reizē – 2001. gadā – to apmeklēja kā skatītāji, bet visas nākamās reizes – kā dalībnieki. «Starptautiskais ziedu paklāju festivāls ir labs profesionālais izaicinājums. Turklāt interesants ir ne tikai ziedu kārtošanas, bet arī sagatavošanās process – ideju aprobēšana, līdz izkristalizējas viena, ar kuru esam gatavi braukt uz Ventspili un startēt. Un, protams, kopābūšana, pieredzes apmaiņa, redzot, kā strādā citi, kādas idejas īsteno, kādi ir tehniskie risinājumi. Tas ir motivējoši! Latvijā notiek lielāki mazāki konkursi, floristi darbojas katrs savā novadā, taču starptautiskais ziedu paklāju festivāls mums – floristiem – ir lielākais un daudzskaitlīgākais pasākums Latvijā. Un gala rezultāts visam ir gandarījums par paveikto!» pieredzē dalās Latvijas Amatniecības kameras florista amata meistare, Vecumnieku tautas nama floristikas studijas vadītāja Līga Lauriņa.

21. starptautiskajam ziedu paklāju festivālam aicinātas pieteikties floristu – profesionāļu, amatieru un floristikas entuziastu – komandas maksimāli 5 cilvēku sastāvā, un tostarp gan pieaugušo, gan jauniešu komandas. Noteikumi paredz, ka katrai komandai 23 stundu laikā būs jāizveido viens taisnstūra formas 2 x 3 metrus liels ziedu paklājs ar laukuma kopējo platību 6 kvadrātmetri, ievērojot, lai darba augstums nepārsniedz 70 centimetrus virs seguma un atbilst devīzei «Ziedu virpulis».

21. starptautisko ziedu paklāju festivālu organizē pašvaldības SIA «Ventspils labiekārtošanas kombināts» sadarbībā ar Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādi «Ventspils Kultūras centrs», florista amata meistari, starptautiskā ziedu paklāja festivāla idejas autori un dibinātāju Rionu Ēci, kā arī florista amata meistares Aijas Žagariņas «Floristu skola A-Ž».

Plašāka informācija par festivāla norisi un noteikumiem pieejama konkursa nolikumā PSIA «Ventspils labiekārtošanas kombināts» mājas lapā www.vlk.lv. Papildus informācijai aicinām rakstīt ziņu uz e-pasta adresi vlk@ventspils.lv, zvanīt pa tālr. 63622747 vai personīgi sazināties ar Ingu Reinholdi (e-pasta adrese: inga.reinholde@ventspils.lv; tālr. 26521335).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 05.05.2024 Mārča Auziņa solo programma Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā plkst. 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52431607sec.