«Ventspils Groove» jau klāt

Turpinot tradīciju, vienu nedēļu dzīvot mūsdienu ritma un džeza mūzikas noskaņās, MIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” arī šovasar organizēs festivālu “Ventspils Groove”, kas norisināsies no 7. līdz 12. augustam. Festivāla ietvarā notiks meistarklases, Jam Session un koncerti.

2023. gada festivālā, kā meistarklašu, džemsesiju vadītāji un koncertu mākslinieki uzaicināti ASV dzīvojoša latviešu džeza dziedātāja Arta Jēkabsone, taustiņinstrumentālists no Libānas Tarek Yamani, dāņu saksofonists Dustin Drews, daudzsološais Nīderlandē mītošais jaunās paaudzes trompetists Kristians Kalva no Latvijas, sitaminstrumentālists no Dānijas Mathias Fischer, austrāliešu ģitārists Carl Morgan un vācu kontrabasists Niklas Lukassen. Meistarklašu ietvarā jaunieši smelsies zināšanas un praktizēsies kā savas specialitātes, tā ansambļa spēles ietvaros.

Sadarbībā ar Windau Coffee trīs vakari – 8., 9. un 11. augustā tiks aizpildīti ar saturiski un stilistiski atšķirīgām Jam Session. Pirmajā džemsesijā muzikālais līderis būs trompetists no Sanfrancisko Konstantīns Jemeļjānovs, kurš uzstāsies kopā ar Tomu Timofejevu, Rihardu Hermani, Patrīciju Annu Doniņu, Helviju Guļānu un Aleksi Zariņu. 9. augusta Groove Vent – Electric Jam Session piedalīsies Kaspars Vizulis, Rihards Goba, Toms Poišs, Karlīna Priedēna, Marks Markuss Ābelītis un Beāta Estere Mačtama. Savukārt 11. augustā Teacher’s Jam muzikālo baudījumu sniegs visi uzaicinātie džeza mūziķi, kas nodrošina arī festivāla dalībnieku meistarklases. Jam Session improvizāciju daļā aicināti pievienoties tie, kam tuva džeza mūzika un radošie procesi.

Svinīgais festivāla atklāšanas koncerts notiks 7. augustā koncertzāles “Latvija” Amfiteātrī, piedaloties Ventspils Big Band un solistam Kristianam Kalvam. 10. augustā Miķelis Dzenuška un grupa “Uzvaras bulvāris”, kā arī etnodžeza grupa MǬ pieskandinās Mazo zāli, bet festivāla Grand Finale 12. augustā Amfiteātrī izskanēs ar festivāla dalībnieku ansambļiem un pasniedzējiem.

Festivāls, savā stilu dažādībā, bagātina Ventspils kultūras dzīvi – vienu nedēļu tiek piedāvāta iespēja baudīt augstvērtīgus džeza un ritma mūzikas koncertus, Jam Session. Ventspilī skanēs džezs, intelektuāla popmūzika, funk, rock un tiks eksperimentēts ar dažāda veida skatuves elektroniku. Pedagogi, mākslinieki un dalībnieki netiek ierobežoti.

Ieeja visos Jam Session un koncertos ir bez maksas.

Festivāla īstenošanu atbalsta Ventspils pilsēta, Kurzemes plānošanas reģions, Valsts kultūrkapitāla fonds un Ventspils Olimpiskais Centrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 04.05.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50077796sec.