Ventspils piedāvā: If ye love Me. Aleksandra Špicberga un Atis Andersons

Jau 2023. gada 9. decembrī plkst. 17.00 Ventspils Livonijas ordeņa pils Kapitula zālē. Dziedātāja Aleksandra ŠPICBERGA un džeza ērģelnieks un pianists Atis ANDERSONS aicina uz romantisku koncertu – jūtu un domu ceļojumu laikā –, kur kopā savīsies senais un mūsdienīgais, pieredze un sapņi, klasika un džezs.

Mūziķi klausītājiem piedāvās jaunu, oriģinālu lasījumu kompozīcijām, kuras radītas pat pirms vairākiem gadsimtiem. Aleksandrai raksturīgā dziedāšanas maniere, kas harmoniski apvieno akadēmisko un tautisko, sasauksies ar Ata džeza mūziķa rokrakstu un unikālo Hamonda ērģeļu skanējumu.

Tills, Pērsels, Bahs, Hendelis, Vivaldi, Geršvins, Bernsteins – ārijas un dziedājumi, baroka mūzika un džeza improvizācijas – divu lielisku mūziķu jaunrade un saspēles prieks jauks ierastās robežas, saglabājot pietāti pret izcilo komponistu radīto.

Koncertā skanēs gan garīgās mūzikas opusi, gan romantiski mīlestībai un ilgām veltīti skaņdarbi. Tādēļ koncerta nosaukumam izvēlētas rindas no 16. gadsimta motetes teksta, kas ņemts no Jāņa, apustuļa, kurš visvairāk mācījis par mīlestību, evaņģēlija: “Ja jūs mīlat Mani, turiet Manas pavēles un Es lūgšu Tēvu un Viņš dos citu Aizstāvi”.

Aleksandra ŠPICBERGA un Atis ANDERSONS kopā muzicē mūziķu apvienības AKA sastāvā, kur eksperimentē ar tautas mūzikas un džeza sinerģiju. Pieredze lietot Hamonda ērģeļu un džeza harmoniju krāsas kā novitāti jauna skanējuma veidošanā, mūziķus inspirēja veidot šo jauno programmu.

ALEKSANDRA ŠPICBERGA

Spilgta un daudzpusīga dziedātāja, kurai vienlīdz tuva ir kā akadēmiskā, tā baznīcas un tautas mūzika. Aktīvi koncertē, sadarbojoties ar dažādu žanru izpildītājmāksliniekiem. Izdoti trīs soloalbumi. Šogad augstu skatītāju un mūzikas kritiķu vērtējumu guvis Aleksandras sniegums koncertuzvedumos “Nestāstot” un “Laiks. Tu. Lūgšana”, kā arī solo dziedājums Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā.

Aleksandra ir absolvējusi Rīgas Doma kora skolu un šobrīd studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā profesora Andra Veismaņa kora diriģēšanas klasē.

ATIS ANDERSONS

Atis pamatoti tiek saukts par Hamonda ērģeļu pionieri, celmlauzi Baltijā. Pianists un komponists savas gaitas džeza mūzikā aizsācis Rīgas Doma kora skolā, vēlāk ieguvis bakalaura grādu London College of Music (University of West London), 2017. gadā absolvēja Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistratūru. Atis Andersons regulāri koncertē Latvijā un ārpus tās.

Ata Andersona vārds pērn izskanējis īpaši plaši saistībā ar klajā nākušo džeza mūzikas albumu “Atis Andersons Organ Trio: Organic City”, ko pamanījuši un atzinīgi novērtējuši Hamonda ērģeļu mūzikas cienītāji Latvijā un aiz tās robežām. Albums nominēts Zelta Mikrofonam kategorijā “Džeza vai fanka mūzikas albums”.

Koncerts divās daļās.

Darbosies Pilskroga bufete.

Ierašanās no 16:00

Biļetes: Biļešu Paradīzē

Koncerta laikā tiks filmēts un fotografēts. Ar koncerta biļetes iegādāšanos un savu klātbūtni koncerta laikā – biļetes īpašnieks neiebilst, ka pasākuma laikā uzņemtais foto un video, neidentificējot konkrētas personas, var tikt publicēts un izmantots publicitātes sabiedrības informēšanā par notikušo pasākumu.

Uz tikšanos koncertā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74262094sec.