Ventspilī atklāj vasaras tūrisma sezonu

2011.gada 14. maijā, plkst.12:00 Ventspils Piedzīvojumu parkā svinīgi atklās vasaras tūrisma sezonu. Uz lielās skatuves muzicēs grupa „Maddry” un „Remnant of the Sun”, bet pasākuma īpašais viesis būs Lauris Reiniks.

Turpat Piedzīvojumu parkā varēs izmēģināt visas atrakcijas, piedalīties sacensībās un klausīties priekšnesumus, bet no plkst. 12:00 līdz 14:00 apmeklētājiem bez maksas būs pieejama piepūšamā atrakcija bērniem (katram 5 minūtes), batuti un kameršļūkšana. Aktīvākie apmeklētāji varēs izmēģināt jaunās Piedzīvojumu parka atrakcijas – Rotoru un Kaķa taku.

Pasākuma ietvaros notiks arī vairākas sacensības:

  • 11:35 Piejūras parkā pie Pludmales stacijā tiks dots starts tautas klases skrējienam „Noskrien bānīti”. Reģistrēšanās sāksies jau plkst. 11:00. Uzvarētāji tiks noteikti sieviešu, vīriešu un ģimeņu (2 pieaugušie + bērns/-i līdz 12 gadiem) grupās. Finišs Kalna stacijā. Sacensības organizē Ventspils maratona klubs.
  • 12:00 Piedzīvojumu parka BMX trasē notiks BMX sezonas atklāšanas sacensības. Sacensības norisināsies visās vecuma grupās.
  • 12:20 Piedzīvojumu parkā sāksies jau tradicionālās velo orientēšanās sacensības, ko organizē Latvijas Zaļās kustības Ventspils nodaļa.

Svētku dienā notiks vairāki Ventspils tūrisma nozarei nozīmīgi notikumi. 49 topošie Ventspils gidi, kuri pēc vairāk kā mēnesi garām apmācībām nokārtojuši eksāmenu, plkst. 12:30 Piedzīvojumu parkā svinīgi saņems Ventspils gida sertifikātu.

Visas dienas garumā vairākās Ventspils naktsmītnēs būs atvērto durvju dienas, kuras aicināts apmeklēt arī ikviens ventspilnieks. Naktsmītņu saraksts un adreses būs publicētas mājas lapā www.tourism.ventspils.lv un www.ventspils.lv dienu pirms pasākuma.

Naktsmītnes noteikti apmeklēs arī ap 20 tūroperatori, kuri pēc Ventspils Tūrisma informācijas centra ielūguma viesosies mūsu pilsētā un iepazīs tās daudzveidīgo sporta, atpūtas, kultūras un izklaides piedāvājumu. Viņi apmeklēs arī Jaunrades nama Observatoriju un Planetārijā noskatīsies filmu par kosmosu.

Svētki notiks arī Tirgus laukumā. Plkst. 14:00 notiks Maija svētku jeb „Maifest” atklāšana ar vācu muzikantu „Zoigl Musikanten” piedalīšanos. Svētki ar vācu ēdienu un dzērienu piedāvājumu, amatiermākslas kolektīvu priekšnesumiem, izsoli, ugunsdzēsēju tehniskas demonstrējumiem, maija ugunskura iedegšanu un balli turpināsies līdz pat vēlam vakaram.

Ventspils muzejs Vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākuma un Muzeju nakts ietvaros piedāvā plašu programmu. No 11:00 Piejūras brīvdabas muzejā sāks kursēt Mazbānītis.

No 16:00 Tūrisma informācijas centrā ( Dārza ielā 6) var saņemt Ventspils muzeja sagatavotās informatīvās lapiņas par izstādi „Pils iela pirms 100 gadiem” un pēc dotās shēmas veikt maršrutu pa Pils ielu līdz Livonijas ordeņa pilij, lai apskatītu izstādi ar tādu pašu nosaukumu. Akcijas dalībniekiem ieeja pilī tikai 0,75 LVL.

No 22:30 Ventspils muzeja filiālēs notiks pasākumi, kuros ieeja ir bez maksas:

  • Livonijas ordeņa pilī pasākums„ Naktsspārņi jeb mūsu kaimiņi ir lidojoši - spoki un naktstauriņi.” Sanākušie zem pils stikla debesīm darinās kopīgas milzu tauriņ’ vai sikspārņlampas. Dziedās koris „Kaiva”.
  • Amatu mājā pasākums „Mūsu kaimiņi – Ventspils tirgus un amatnieki”. Spēlēs ermoņiku spēlmaņi no Pārventas. Būs jāņtārpiņu un naktsvāžu tirdzniecība.
  • Herberta Dorbes muzejā „Senču putekļi” pasākums „Naktsvijole”. Vijolniece Silvija Pēdiņa uz rakstnieka vijoles atskaņos viņa mīļākās tautasdziesmas, bet muzeja dārzam tiks darināti naktslampinjoni.

Uz tikšanos Ventspilī!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 15.05.2024 Japānas lietišķās mākslas izstāde Liepājas reģiona TIB
No 16. maija līdz 30. jūnijam Liepājas muzejā būs skatāma Japānas lietišķās mākslas izstāde | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 18.05.2024 Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"! Cēsu TIC
18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Riga Islande Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50629306sec.