Cēsu novada Restorānu nedēļa pārsteigs ar garšām un personībām!

No 2023. gada 3. līdz 12. novembrim Cēsu novada restorāni aicina nobaudīt īpaši Restorānu nedēļai veidotu ēdienkarti, kas pārsteigs pat visizsmalcinātāko gardēžu maņas. Šoreiz 11 restorānu šefpavāri apvienojumā ar Cēsu novada atpazīstamām personībām, kas pārstāv  izcels bagātīgās rudens garšas, vietējo produkciju un savus talantus. Restorānu nedēļas vadmotīvs “Saknes vieno!” ietver sevī akcijas galveno ideju un atgādina, ka saknes mūs ne vien vieno, bet arī stiprina.

H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāna rudens garšas svētku piedāvājums tapis sadarbība ar “Gardenia ECO” sveču darbnīcas saimnieci Aivu Balodi. Restorāna šefpavārs Edgars Rubenis uzkodās galdā cels gaileņu krēmzupu ar rudens dārzeņiem. Pamatēdienā apmeklētāji varēs izvēlēties vienu no trim opcijām — brieža gaļu šitake sēņu garozā, dūmotu sterleti vai burkānu un biešu sacepumu. Desertā varēs baudīt karsto ķirbju saldējumu ar vafeļu kraukšķiem un kļavu sīrupu. Edgars atklāj: "Es savas saknes sāku stiprināt Cēsīs, taču Aivai un viņas ģimenei tās jau ir dziļi Piebalgas zemē. Šajos rudens svētkos mēs kopā radīsim īpašu atmosfēru un gardu ēdienu ikvienam apmeklētājam." 8. un 9. novembrī apmeklētājiem būs iespēja piedzīvot ko brīnumainu – vakariņas tikai un vienīgi “Gardenia ECO” sveču siltumā un gaismā.

Restorānu nedēļai par godu "Jāņoga" šefpavārs Jānis Sproģis tandēmā ar leģendāro cēsnieku Juri Žagaru ir radījis īpašu piedāvājumu, ko novērtēs ikviens gardēdis. Juris Žagars atzīst: "Jāņoga" neapšaubāmi ir unikāla vieta Latvijā. Jānis ir absolūti radoša personība, izcils pavārs, un viss, kas iekļauts ēdienkartē, ir savā veidā oriģināls un neatkārtojams. Esmu gatavs braukt speciāli uz šejieni, lai atkal un atkal izbaudītu šīs unikālās garšu kombinācijas.” Restorāns lutinās ar daudzveidīgu rudens velšu klāstu. Pamatēdienā pasniegs brieža gaļas karbonādi ar teļa gaļas-meža sēņu terīni vai zandarta filejas balotīni, kas pasniegta kopā ar jūras ķemmīšu kroketi un dzelteno biešu pelmeni. Savukārt desertā tiks pasniegta tumšās šokolādes-mandeļu kūka ar ķiršu mērci un saldējumu.

Viesnīcas "Jonathan SPA Estate" restorāna apmeklētāji varēs baudīt ēdienu ar "Bitīšu" medus notīm. Restorāna šefpavārs Vadims Jevsejevs norāda: "Mums ir svarīgi klientiem piedāvāt augstvērtīgāko produktu līdz smalkākajai niansei, tādēļ izlēmām sadarboties tieši ar Arvi Mozuļčiku." Viesnīcas “Jonathan SPA Estate” restorāns sagaidīs ar brieža pastēti ar brioša maizi, brūkleņu uzpūteni un lazdu riekstiem. Pamatēdienā būs lēni gatavota pīles gaļa ar trifeļu-kartupeļu biezeni, un desertā tiek solīts mājas Napoleons ar sidrā karamelizētiem āboliem.

Restorāna “Kannas” šefpavārs Kristaps Sīlis Restorānu nedēļas piedāvājumu veidojis kopā ar uzņēmēju no Piebalgas — zivju audzētavas "Dzērbenes foreles" īpašnieku Raivi Apsīti. Šefpavārs atzīst: "Uzskatu, ka jebkuram pavāram ir jāizaicina sevi vairāk eksperimentēt ar vietējiem produktiem, izmantojot kvalitatīvas sastāvdaļas, kas nāk no mūsu pašu zemes un mūsu pašu ūdeņiem.” Restorāns “Kannas” uzkodās pasniegs varavīksnes foreles fileju, ko ietērps marinētas bietes un cidoniju gels. Pamatēdienā būs stores fileja, papildināta ar topinambūru un āboliem. Savukārt desertā varēs baudīt griķu saldējumu ar šokolādes krēmu un kafijas akcentu.

Viesnīcas "Kārļamuiža" restorāna Stepiņa veidojusi kopā ar  savu draudzeni, “Skudras Metropole” vadītāju un pasākumu producenti Gundegu Skudriņu. "Man ir liels prieks sadarboties ar kaimiņieni Baibu, kura ir sava aroda pratēja un Kārļamuižas sirds un dvēsele. Restorāna nedēļas apmeklētāji varēs sajust Kārļamuižas īpašo atmosfēru un mūsu kopradē tapušo vakariņu stāstu," atzīst Gundega. Uzkodās galdā cels pastinaka-kastaņu krēmzupu. Galvenajam ēdienam būs divas izvēles — vai nu brieža gaļas burgers, vai veģetārais bulgurs. Savukārt saldajā tiks pasniegta kūkas “Šoko Kartupelis” variācija, gardēžiem atsaucot atmiņā bērnības garšu. 

"Pavāru māja Līgatnē" Restorānu nedēļas piedāvājums tapis sadarbībā ar Cēsu stikla mākslinieku un zīmola "an & angel" radītāju Arti Nīmani. Artis uzsver: "Ar "Pavāru māju Līgatnē" sadarbojamies jau ilgi, radot restorānam dažādus stikla objektus un traukus, tāpēc šajā Restorānu nedēļā kopīgi aicinām doties estētiskā garšu piedzīvojumā." Restorāna šefpavārs Juris Dukaļskis uzkodās piedāvā baudīt rudens saknes, kas papildinātas ar Rehtšprehera sieru un lazdu riekstu-iesala krēmu. Savukārt pamatēdienā šefpavārs galdā cels Burtnieka zandartu ar cidonijās karamelizētiem burkāniem. Saldajā būs smiltsērkšķu deserts ar Pavāru mājas medū briedinātu briošu. Restorāns būs sarūpējis arī veģetāru pamatēdienu, piedāvājot z/s “Zutiņi” pupiņu biezeni ar lapu kāpostu un fermentētiem gurķiem. 

Restorāns "Mango Sky Lounge" būs parūpējies gan par visēdājiem, gan vegāniem. Restorānu nedēļas ievaros uzkodā tiks pasniegti krāsnī ceptu biešu salāti ar kazas sieru un riekstiem vai vegāniska gaileņu krēmzupa. Pamatēdienā varēs izvēlēties starp krāsnī ceptām cūkgaļas ribiņām ar sezonas dārzeņiem un ķirbju biezeni ar sojas gaļas mērci. Desertā varēs baudīt meringu rudens noskaņās vai multigraudu tartaleti ar upenēm. Sadarbībā ar dzīvesstila blogeri Kristīni Danenbergsoni viesiem tiks piedāvāts pēc īpašas receptes pagatavots daiquiri dzēriens. Influencere atzīst: "Ideja bija dalīties ar savām iecienītajām garšām un kopā ar "Mango Sky Lounge" izveidot ko jaunu un oriģinālu, bet balstītu uz jau zināmo, iecienīto un pārbaudīto."

Restorāns “Ungurmuiža” šefpavārei Signijai Skrastiņai sadarbojoties ar talantīgo mūziķi un komponistu Kasparu Zemīti, ir tapusi latviska ēdienkarte. Kaspars Zemītis norāda: "Man patīk vienkāršas, latviskas un nesamākslotas lietas, tāpēc mēs šo piedāvājumu veidojām tā, lai tas sasildītu vēsajos rudens vakaros." Restorāns “Ungurmuiža” savus garšas vakarus atklās ar aso burkānu zupu, ko papildinās pašu cepti maizes grauzdiņi un Fetas siers. Pamatēdienā tiks pasniegta muižas gratēns vai nu kopā ar cūkgaļas šķēli, vai sieru izlasi. Savukārt desertā varēs izgaršot rudeni, baudot biezpienmaizi ābolā. 5. novembra pēcpusdienā Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs īpaša iespēja gūt ne tikai gastronomisku, bet arī muzikālu baudījumu, klausoties Kaspara Zemīša solo koncertu.

Viesnīcas "Villa Santa" restorāna piedāvājums tapis sadarbībā ar vietējo uzņēmēju — "Cēsu maizes" īpašnieku Agni Elperi. "Villa Santa" saimniece Santa Anča atklāj: "Sadarbība ar vietējo ražotāju “Cēsu maize” apliecina mūsu cieņu pret īstām vērtībām – grauda spēku. Vasaras beigās vienmēr ar aizkustinājumu un cieņu raugos uz vīriem, kuri, saulē nogurdināti, kuļ labību. Man tas ir ļoti svēts un dzīvi apliecinošs darbs. Tāpēc mūsu restorāna rudens nedēļas caurviju motīvs ir maize." Restorāna viesiem vispirms pasniegs šefpavāra komplimentu, kam sekos ķirbju krēmzupa ar grauzdiņiem. Pamatēdienam tiks piedāvātas trīs dažādas izvēles, savukārt saldajā viesus priecēs rupjmaizes kārtojums ar meringas cepurīti.

Autentisks ķīniešu ēdiena restorāns "Zaķīši" sadarbība ar mūziķi Miku Dukuru piedāvās kā garšas, tā arī skaņas piedzīvojumu. Viesnīcas “Zaķīši” restorānā uzkodās varēs izvēlēties starp auksto gaļas plati ar dārzeņiem un jūras velšu zupu, savukārt pamatēdienā tiks pasniegta kraukšķīgā pīle, kas papildināta ar dārzeņiem un rīsiem. Saldajā paredzēts banānu-ābolu deserts.  Miks Dukurs norāda: "Priecājos par lielisko iespēju atbalstīt savu kaimiņu un vietējo uzņēmēju, sniedzot savu ieguldījumu atmosfēras radīšanā." 4. novembrī restorāna "Zaķīši"  viesiem būs iespēja ne tikai doties garšu ceļojumā uz Āziju, bet arī klausīties Mika koncertu.

Ģimenes restorāna “Restorāns 1815” Līgatnē šefpavārs Jānis Rullis ar līgatnieti, infektoloģi Ievu Tolmani kopīgi radīja veselīgu ēdienkarti ar veģetārām opcijām. Ieva Tolmane atklāj: "Man kā veģetārietei un ārstei ir svarīgi, lai uzturs būtu sabalansēts un veselīgs, tāpēc šīs akcijas laikā mēs gribam parādīt, ka arī restorānā var baudīt dabas iedvesmotu maltīti, kas ir tīkama acīm un organismam." Gastronomiskais ceļojums sāksies ar šefpavāra komplimentu, kur iekļauts cidoniju aperitīvs un baraviku pastēte filo mīklas garoziņā. Uzkodās apmeklētāji varēs izvēlēties starp gaileņu krēmzupu vai brieža karpačo, savukārt pamatēdienam tiks piedāvātas trīs dažādas opcijas: Burtnieka zandarts ar rudens sakņaugiem, liellops ar batātes sacepumu vai rudens pīrāgs ar kazas sieru. Desertā varēs baudīt dateļu pudiņu ar sāļo rozmarīna karameli un skābā krējuma musu.

Restorānu nedēļas laikā viesi varēs baudīt trīs kārtu maltīti par īpašu cenu - 35 EUR/pers. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju. Vairāk: visit.cesis.lv.  Uz tikšanos Cēsu novada Restorānu nedēļā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5326879sec.