Bīstamības dēļ apmeklētājiem uz laiku slēdz Līču-Laņģu taku Gaujas Nacionālajā parkā

Gaujas Nacionālā parka Līču-Laņģu klinšu takā ir konstatēti smilšakmens nogruvumi, kas sabojājuši takas infrastruktūru un ir bīstami takas apmeklētājiem. Tādēļ drošības apsvērumu dēļ Dabas aizsardzības pārvalde (pārvalde) taku uz laiku slēdz. Pārvalde aicina apmeklētājus ievērot piesardzību un norobežojumus, neriskējot ar savu veselību.

Kamēr pārvalde izvērtēs bīstamības situāciju un salabos bojāto infrastruktūru Līču-Laņģu klinšu takā, dabas tūristi aicināti pavasarīgām pastaigām izvēlēties citas tuvumā esošās Gaujas Nacionālā parka dabas takas ar krāšņiem smilšakmens atsegumiem, piemēram, Sietiņiezi, Ērgļu klintis un Zvārtes iezi.

Savukārt jaunu galamērķu izvēli atvieglos pārvaldes izveidotā un uzturētā mobilā lietotne Dabas Tūrisms, kā arī tīmekļvietne www.tiekamiesdaba.lv, kas sniedz iespēju īsā laikā saplānot dienu skaistai pastaigai vai izbraucienam dabā jebkurā Latvijas vietā. Šajā lietotnē ir apkopoti vairāk nekā 500 dažādi dabas tūrisma galamērķi – dabas takas, skatu vietas, torņi, laipas, velo un laivu maršruti putnu un dzīvnieku vērošanas vietas.

Līču-Ļaņģu klinšu taka ir viena no populārākajām dabas takām Gaujas Nacionālajā parkā. Baudot takas daudzveidīgos smilšakmens atsegumus, 2023. gadā to apmeklējuši vairāk nekā 16 000 cilvēku.

Līču-Laņģu klintis ir teju sešus kilometrus garās takas ievērojamākais apskates objekts. Tās ir vienas no skaistākajām un lielākajām devona laika klinšu sistēmām Latvijā, uz kurām aug vairākas retas augu sugas. Lielu daļu no apmēram kilometru garās smilšakmens kraujas Gaujas senlejas kreisajā krastā skatam aizsedz blīvi saaugušie koki. Iespaidīgākās ir Līču klintis, kas ir līdz 30 metrus augsts un apmēram 200 metrus plats smilšakmens atsegums. Savukārt Laņģu klintis ir līdz 11 m augstas.

Šī atseguma raksturīga iezīme ir daudzie avoti un to radītās alas. Kopumā dabas takā ir astoņi lieli avoti un deviņas alas un nišas, taču brūkošo iežu dēļ alas ir bīstamas apmeklēšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.22033596sec.