Jūras svētkos Liepājā daudz interesantu, izklaidējošu un izzinošu notikumu

Ar svinīgu piemiņas brīdi sestdien, 8. jūlijā, pulksten 11 pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem, sāksies un visas dienas garumā turpināsies Jūras svētku pasākumi. No pulksten 12 līdz 23.30 liepājniekus un pilsētas viesus Jūrmalas parkā un pludmalē gaidīs svētku noskaņas – mūzika, dejas un rotaļas, dažādi ēdienu aromāti, krāsas, tirgošanās un burzma, darbošanās un sarunas. Īpaši domāts un paplašināts piedāvājums bērniem un jauniešiem. Muzikālā programma uz lielās svētku skatuves priecēs ar Latvijā atzītu un populāru mūziķu sniegumu.

Turpinot pērn aizsākto tradīciju, pirmos aizraujošos notikumus piedzīvosim jau piektdienas pēcpusdienā, 7. jūlijā, par to rūpēsies Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde. Uzsverot Liepājas īpašo atrašanās vietu starp ezeru un jūru, piektdienas pēcpusdienā pie Jahtu ostas notiks jūrasbraucēju airēšanas sacensības, sacensībām sekos kuģu un laivu parāde. Ik gadu ar aizrautību tajā piedalās vairāki desmiti ūdens transporta līdzekļu īpašnieki, spējot sajūsmināt gan pašus dalībniekus, gan parādes vērotājus.

8. jūlijā Jūras svētkus svinēsim Jūrmalas parkā. Šogad svētku teritoriju iecerēts paplašināt, aptverot parka zonu no Jūrmalas līdz pat Peldu ielai un pludmali pie Glābšanas stacijas. Uz Muzikālās skatuves dienas programmā brīvdabas atmosfērā baudīsim dziesminieku Antas Eņģeles un Marko Ojala ziņģes par jūru. Bērni būs priecīgi skatīt leģendārā bērnu ansambļa “Dzeguzīte” sniegumu. Jautru latviešu dziesmu programmu piedāvās duets “Karakums”, kura sastāvā ir grupas “Labvēlīgais Tips” mūziķi Kaspars Tīmanis un Normunds Jakušonoks. Dienas programmas noslēgumā - koncerts “Pie jūras dzīve mana” ar solistiem Daini Skuteli un Ievu Sutugovu, dziedošajiem aktieriem Ditu Lūriņu-Eglienu un Jāni Paukštello. Muzikālo programmu veidos un vienos instrumentālā grupa Jāņa Strazda vadībā un pasākuma vadītājs, kapteinis Normunds Laizāns.

Vienlaikus ar notikumiem uz Muzikālās skatuves bērnu aktivitāšu zona pretim Daugavas stadionam pārtaps “Pirātu brīnumu salā”. Lai iejustos pirāta lomā, radošajās darbnīcās bērni varēs izgatavot sev acu apsēju, galvassegu un tematisku rotaļlietu, savus spēkus izmēģināt arī dažādās mini atrakcijās - striķu un cirvju mešanā, lielajās kaķenēs, atrast arī kādu dārgumu lielajā brīnumu lādē un izdejoties pirātu ballītē.

Parka teritorijā tuvāk Peldu ielai izzinošu un radošu programmu bērniem un jauniešiem piedāvās “Zvaigznāja kubs”. Projekta radošā personība Agnese Rakovska mudinās piedalīties dziesmu rakstīšanā, izmēģināt dažādus instrumentus un ielūkoties mūzikas ierakstu studijā. “Zvaigznāja kubs” veidotāji bērnu un jauniešu auditorijai dos ieskatu mūzikas pamatos, piedāvājot diskusijas, meistarklases un brīvo mikrofonu pašizpausmei, lai mūzikā ieinteresētu arī tos, kuriem nav īpašas muzikālās izglītības.

Tradicionālā svētku tirgus amatnieki pārstāvēs plašu Latvijas reģionu un piedāvās gan pašu šūtus apģērbus, ādas izstrādājumus, rotaļlietas, sveces, ziepes, visdažādāko materiālu rotaslietas, koka izstrādājumus, dekorus, dabisko kosmētiku, mūsdienīgus keramikas traukus u.c. Plānojot un izvēloties tirgus dalībniekus, īpaši domāts par zivju produkcijas piedāvājumu – būs kūpinājumi, sālījumi, marinējumi. Plašā klāstā būs pieejami dažādi sieri, gaļas produkti, uzkodas, ekoloģiski pagatavota maize un pat zivju pīrāgi. Mājražotāji būs sarūpējuši saldumus – sukādes, cepumus, konfektes, riekstu krēmus, visdažādāko medus produkciju. Plašā klāstā būs pieejami arī siltie ēdieni, līdz ar tradicionālajiem nobaudīsim arī ko neparastāku, piemēram, uzbeku virtuvi.

Ikviens, kurš vēlēsies atpūsties no burzmas un kņadas, varēs doties uz pludmali. Iepretim Glābšanas stacijai notiks smilšu skulptūru veidošanas meistarklase profesionāļu vadībā. Viens no smilšu skulptūru māksliniekiem, kuru satiksim klātienē, būs liepājnieks Ainars Zingniks. Mākslinieks pludmalē būvēs savu smilšu pili un plānots, ka tā sasniegs divu metru augstumu. Turpat blakus, veicinot izpratni par Baltijas jūras piekrastes bioloģisko daudzveidību, notiks jūras izziņas aktivitātes kopā ar Latvijas Hidroekoloģijas institūta zinātnieku komandu. Līdzīgi kā pagājušajā gadā būs iespēja piedalīties pētnieciskā zvejas tīkla vilkšanā un tīkla sastāva izpētē. Parkā pie ūdens strūklakas svētku viesi aicināti iegriezties demokrātijas skvērā, kur brīvi gaisīgā atmosfērā būs iespēja izmēģināt vairākas demokrātiskas galda spēles un nodoties sarunām.

Vakara programma uz Muzikālās skatuves sāksies pulksten 19. Tās piedāvājums ļaus izbaudīt īsta vasaras festivāla noskaņu. Pirmā uz skatuves kāps populārā dziedātāja Būū. Mūziķe pārstāv popmūzikas un hip-hopa žanrus. 2022. gadā Būū bija četrkārt nominēta Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons" un plūca uzvarētājas laurus divās nozīmīgās kategorijās – "Gada debija" un "Gada dziesma". Jūras svētkiem dziedātāja sagatavojusi vairāk nekā stundu garu programmu, kas aizraus ar savu gaišo trakulību, aicinot dziedāt līdzi un izdejoties. Turpinājumā skatītājus un klausītājus priecēs mūziķu apvienība “The Hobos & Ralfs Eilands”. Šīs grupas uzstāšanās spēj sniegt klausītājiem nebijušas enerģijas vibrācijas. Svētkos paredzēts izpildīt grupas populārākos skaņdarbus – "Christian (I’m Gonna Be)", "Walk All Night", "Lost In Space", "Lululu", kā arī citas "The Hobos" zināmās un fanu iemīļotās dziesmas. Koncertā mūziķi iecerējuši spēlēt arī jauno kopdarbu ar Ralfu Eilandu - "Sober Sky", kura mūzikas un teksta autors ir grupas dalībnieks Rolands Balodis-Ūdris jeb Ūdrītis. Vakars noslēgsies īsti liepājnieciskā garā ar leģendārā mūziķa un mākslinieka Igo uzstāšanos, kurš liepājniekus un svētku apmeklētājus priecēs ar savu “zelta repertuāru” no grupām “Līvi”, “Remix”, “Liepājas brāļi”, tāpat arī baudīsim fragmentus no Zigmara Liepiņa rokoperas “Lāčplēsis”, operas “Parīzes Dievmātes katedrāle”. Izvēlētais repertuārs ļaus savā veidā – dzīvojot līdzi mūzikai un dziesmām – atcerēties un izbaudīt notikumus, kas bijuši personīgi svarīgi Igo, gan ikvienam no mums un Latvijai.

Lai svētku apmeklējums nesagādātu raizes un būtu patīkams notikums, rūpīgi domāts par drošības jautājumiem, īpaši pievēršot uzmanību noklīšanas un apjukuma gadījumiem. Svētku norises vietā būs iespēja saņemt aproces bērniem, uz tām norādīt kontakttālruni gadījumam, ja bērns noklīst no tuviniekiem. Tikšanās vietā darbosies brīvprātīgie un iespēju robežās sniegs palīdzību vai informāciju ārkārtas brīžos, piemēram, kur saņemt medicīnisko palīdzību, kā sazināties vai satikties ar tuviniekiem. Šādos pasākumos palīdzību visbiežāk meklē bērni, cilvēki ar veselības problēmām un sirmgalvji.

Ieplānot un atrast sev tīkamāko notikumu plašajā svētku piedāvājumā, izvēlēties izklaidi un atpūtu vai piedalīties pasākumos, kas sniegs jaunu informāciju un pieredzi, uzzināt par satiksmes ierobežojumiem un citu aktuālo informāciju līdz pat svētku dienai varēs mājas lapā www.liepaja.lv/jurassvetki2023.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30074501sec.