BLEĶA BĻODA Karostas cietumā

2023. gada 9. un 10. septembrī gardēži aicināti izbaudīt "Rudens garšu Dienvidkurzemē"! Būs iespēja nogaršot vietējos ēdienus un dzērienus un baudīt unikālu atmosfēru Karostas cietuma pop-up kafeinīcā "Bleķa bļoda" akcijas "Mājas kafejnīcu dienas" ietvaros.

"Bleķa bļoda" būs kafejnīca, kura uz divām dienām tiks atvērta Karostas cietuma pagalmā. Karostas cietums ir muzejs, kur iespējams uzzināt par arestantu skaudrajiem dzīves apstākļiem. Šī ir ēka ar bagātu vēsturi, bet cauri laikiem un varas maiņām arestanti vienmēr ir ēduši no bleķa bļodām, tāpēc šoreiz tiks piedāvāts baudīt maltīti no metāla traukiem. Kāds varbūt sajutīs savas bērnības garšu, kāds iegrims jaunības dienu atmiņās.

Ēdienkartē būs laša zupa, cepta siļķe ar kartupeļiem un biezpienu, makaroni pa "flotski" (bērnības garša!), saldajā varēs pamieloties ar maizes zupu ar putukrējmu, kā arī atspirdzināties ar ogu dzērienu vai zaļumu kefīru. Varēs piedalīties akcijā "Trāpi bleķa bundžai", būs pieejami Karostas suvenīri un varēs noskatīties dokumentālo filmu par Karostas vēsturi. Būs arī iespēja iziet gida vadītā ekskursijā pa Karostas cietumu.

"Mājas kafejnīcu dienas" ir īpašs pasākums, kurā uz vienu vai divām dienām durvis apmeklētājiem ver improvizētas kafejnīcas, aicinot izbaudīt katru Latvijas reģionu caur kulināro piedāvājumu, tradīcijām un kultūru. Katrai mājas kafejnīcai ir sava neatkārtojama ēdienkarte un stāsts. Ciemiņiem tā ir iespēja garšīgi paēst, atvērties saimnieku viesmīlībai, iepazīt jaunas garšas un sajūtas.

"Mājas kafejnīcu dienas" katrā reģionā notiek reizi gadā – vienu nedēļas nogali laika posmā no jūlija līdz septembrim. Liepājas apkārtnes jūs Mājas kafejnīcas gaidīs 9. un 10. septembrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50904322sec.