Ar aicinājumu «Brīvam būt» svinēsim valsts svētkus Liepājā

2023. gada 11. un 18. novembrī pulksten 17.00 pulcēsimies Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes laukumā uz svinīgiem un muzikāliem svētku notikumiem. Abus pasākumus šogad vienos motīvs un vēlējums “Brīvam būt”. Lāčplēša dienas galvenais notikums būs dažādas liepājnieku paaudzes vienojošais un tradicionālais lāpu gājiens. Savukārt 18. novembra vakarā svētku sajūtu gūsim, klausoties un dziedot līdzi sirsnīgām un zināmām dziesmām līdz ar Latvijā labi pazīstamu mākslinieku uzstāšanos.

11. novembra vakarā, pulksten 17.00, ar svētku koncertu, uzmundrinot un pulcējot lāpu gājienam, J.Čakstes laukumā uzstāsies grupa ”Iļģi”. Gadu gaitā apvienība, kas dzimusi kā postfolkloras apvienība, iedvesmojoties no tautas mūzikas, radījusi savu oriģinālo skanējumu un izpausmi. Grupas kodols nemainīgi bijusi Ilga Reizniece. Grupas sastāvā ir arī koklētājs un dūdinieks Māris Muktupāvels, kā arī vēlāk grupai pievienojušies Gatis Gaujenieks, Mārtiņš Linde un vairāku Latvijā labi zināmu rokgrupu ģitārists Egons Kronbergs.

Pēc koncerta, no pulksten 17.30, uzklausot gājiena rīkotāju norādes, lāpu gājiena dalībnieki stāsies ierindā, lai pulksten 18.00 līdz ar Liepājas militārā garnizona vienībām, nacionālpatriotiskajām organizācijām, bruņoto spēku veterāniem, Liepājas skolu vecāko klašu skolēniem, ugunsdzēsējiem, robežsargiem, policistiem svinīgā solī dotos no J.Čakstes laukuma līdz Ziemeļu kapiem. Gājiena dalībnieki tradicionāli dosies pa pilsētas centra ielām. Lāpu gājienu vadīs un ierindā kārtos vēsturnieks un nacionālpatriotisko organizāciju koordinators Juris Raķis. Liepājnieki un pilsētas viesi, kuri vēlas piedalīties šajā notikumā, aicināti ņemt līdzi lāpas.

Ap pulksten 18.45, piemiņas brīdī Ziemeļu kapos pie Brīvības cīnītāju pieminekļa klātesošos uzrunās Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis, kapelāns un Liepājas pilsētas domes vadība. Pasākuma muzikālo sajūtu veidos operdziedātāja Laura Teivāne un pianists Normunds Kalniņš.

Lāčplēša dienā no pulksten 17.00 līdz 22.00, godinot brīvības cīnītāju piemiņu un karavīrus, kuri 1919. gadā aizstāvēja Liepāju un cīnījās par Latvijas valsts neatkarību, Lāčplēša dārzā tiks izgaismotas Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem veltītās piemiņas zīmes - stēlas.

Savukārt 18. novembrī pulksten 17.00 J.Čakstes laukumā svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienu. Svētku koncertā uzstāsies Latvijā mīlēti mūziķi Ainars Mielavs, Renārs Kaupers un Sergejs Jēgers. Muzikālo programmu bagātinās Liepājas teātra dziedošās aktrises Agnese Jēkabsone un Everita Pjata-Gertnere un instrumentālā Liepājas mūziķu grupu Normunda Kalniņa vadībā. Svētku koncerta programmā dzirdēsim dziesmas, kas mūs vedušas cauri dažādiem laikiem un notikumiem Latvijā, kā arī vienkārši mīļas, zināmas un skanīgas dziesmas, kā “Kad mēness jūrā krīt”, “Rēdereja”, “Ai, jel manu vieglu prātu”, “Gods Dievam augstībā” un citas.  

Par svētku notikumiem Liepājā un iespējām saturīgi un interesanti pavadīt svētku brīvdienas plašāka informācija pieejama https://kalendars.liepaja.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.38724685sec.