Hoijeres namā atkal ceps maizi

Sestdien, 2024. gada 17. februārī, no plkst. 11 līdz 14 Liepājas 17.–19. gadsimta interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” atkal aicina uz “Maizes dienu”. Pie vēsturiskā nama manteļskursteņa maizes krāsns jau no plkst. 11 rosīsies maizniekmeistars Aivars Ozols, bet no plkst. 13 “Hoijeres krogu” pieskandinās Rucavas lauku kapela “Paurupīte.

Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” nav tikai statiska, ar aci baudāma nemainīga vērtība – jau Hoijeres nama izveides procesā bija skaidrs, ka viens no tā darbības virzieniem būs vēsturisko tradīciju iedzīvināšana. Viena no tādām tradīcijām ir maizes cepšana, un Maizes diena Hoijeres namā arī līdz šim kuplā skaitā pulcējusi izzināt un izgaršot gribošus interesentus. Šoreiz maizes krāsns tiks iekurta ap plkst. 11, bet gatava svaigi ceptā maize būs pieejama ap plkst. 13.

No plkst. 13 līdz 14 “Hoijeres kroga” telpās uzstāsies Rucavas lauku kapela “Paurupīte”, kas jau vairāk nekā 20 gadus popularizē tautas mūziku un vietējo kultūras un folkloras mantojumu. Šo gadu laikā kapela kuplinājusi pasākumus un priecējusi apmeklētājus ne tikai Liepājas apkaimē, bet arī daudzviet citur Latvijā.

Lustīgas muzicēšanas pavadībā apmeklētājiem būs iespēja ieturēt gardas pusdienu riktes “Hoijeres krogā”, tādējādi izbaudot īstenu vēsturiskā kroga atmosfēru ar mūziku, ļaužu čalām un, iespējams, pat dančiem. Savukārt ēkas otrajā stāvā darbosies “Stendera konditoreja”, kur rimtākā atmosfērā būs iespējams baudīt pa kafijai un kūkiņai.

Visas dienas laikā no plkst. 10 līdz 18 apmeklētāji aicināti izstaigāt Liepājas 17.-19. gs. interjera muzeju “Hoijeres kundzes viesu nams”: iepazīt gan pirmajā ēkas stāvā esošo 17. gs. vēsturisko interjeru, gan, otrajā stāvā nokļūt 19. gs. turīgu liepājnieku dzīvoklī. Uz iespējamajiem jautājumiem atbildes labprāt radīs zinošie un atsaucīgie muzeja stāstnieki.
Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti pasākuma publicitātes nolūkos, Liepājas interjera muzeja un Liepājas muzeja mājas lapas un sociālo tīklu kontos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53868103sec.