Liepājas muzejā atklāta vizuāli plastiskās mākslas izstāde

Piektdien, 2024. gada 8. martā Liepājas muzejā Kūrmājas pr. 16/18, klātesot Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) pasniedzējiem un studentiem, tika atklāta LMA Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas pasniedzēju un studentu darbu izstāde “KORELĀCIJA/CORRELATION”, kurā vienotā, savstarpēji papildinošā konceptā apskatāmi 27 autoru keramikas, stikla un tekstila mākslas darbi.

Šī ir jau trešā izstāde Liepājas muzejā, kas tapusi sadarbībā ar profesori, Vizuāli plastiskās nodaļas vadītāju un izstādes kuratori Vinetu Grozu.

Izstādē piedalās Latvijā un pasaulē zināmi savas jomas pārstāvji, keramikas mākslinieki: Dainis Lesiņš, Dainis Pundurs, Ainārs Rimicāns, Līga Skariņa, Ženija Loginova, Anna Rubene Zīdare, stikla mākslinieki: Agnese Gedule, Inguna Audere, Sandra Utāne, Ilze Dūdiņa, Inita Ēmane, Vineta Groza, tekstila mākslinieki: Ieva Krūmiņa, Elīna Ģibiete, Irēna Andrejeva, Elīna Veilande Apine, Diāna Janušone, kā arī LMA studenti: Megija Zonne, Ramona Einštāle, Aleta Betija Aniņa, Taisija Gluščenko, Agneta Ance Adricka, Daniels Donis, Baiba Čadore, Laima Grasmane, Krista Elizabete Pupura un Laura Dzērve.

Korelācija ir statistikas jēdziens, kas raksturo divu vai vairāku datu kopu savstarpējo saistību. Tā var attiekties uz formālu un saturisku attiecību meklējumiem starp medijiem, kā arī mūsdienu mākslas un dizaina attiecībām.

Mākslas izstāde “KORELĀCIJA/CORRELATION” veidota kā starpdisciplināra saruna, attēlojot saistību Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās nodaļas apakšnozaru – tekstila, keramikas un stikla – attīstībā. Izstādes scenogrāfs – LMA Scenogrāfijas katedras docents Viktors Jansons.

Izstāde Liepājas muzeja anfilādē skatāma līdz 5. maijam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46887779sec.