«20.Līvas tirgus» aicina tirgotājus

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs aicina amatniekus, māksliniekus, pārtikas ražotājus un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus līdz šā gada 12. aprīlim pieteikties dalībai “Līvas tirgū”. Divdesmitās jubilejas tirgus norisināsies 18. maijā no pulksten 11:00 līdz 20:00 nemateriālā kultūras mantojuma svētku “Līvas ciema svētki” ietvaros Liepājā, Zvejnieku alejā un tai piegulošā Jūrmalas parka teritorijā.

Ar “Līvas tirgus” Nolikumu var iepazīties Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra mājaslapā www.liepajaskc.lv sadaļā “Dokumenti/Nolikumi un pieteikumi”. Turpat atrodama arī elektroniskā Pieteikuma anketa. Pirms Pieteikuma anketas aizpildīšanas, rīkotāji aicina rūpīgi iepazīties ar Nolikumu.

Kā minēts Nolikumā, dalībai „Līvas tirgū” var pretendēt amata meistars, mākslinieks, pārtikas ražotājs un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs, kurš piedāvā tautas amatniecības un mākslas tradīcijās darinātus, oriģinālus un kvalitatīvus izstrādājumus, strādā ar dažādām metodēm un materiāliem, apvienojot seno amatu prasmes, tehnoloģiju attīstību un mūsdienu dizaina elementus.

“Līvas ciema svētku” rīkotāju pārstāve Baiba Kļava pastāstīja, ka atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz svētki un līdz ar to arī tirgus norisināsies vienu dienu: “Jubilejas reizē vēlamies, lai svētku dalībnieki ne tikai krietni pastrādā, bet arī godam atpūšas. Saskaņā ar svētku koncepciju, dienas izskaņā esam ieplānojuši lustīgu svētku balli, kas beigsies krietni pāri pusnaktij. Svētkus svinēsim vienu dienu, lai mākslinieki, tirgotāji un apmeklētāji var visi kopā bez steigas un raizēm atpūsties un izbaudīt.”

„Līvas ciema svētku” koncepcija gan mākslinieciskajās, gan amatnieku aktivitātēs ir Kultūras mantojuma vērtību saglabāšana un attīstība, izglītojot sabiedrību, veicināt vērtību izpratni, cieņu pret kultūras daudzveidību, cilvēka radošo darbību, zināšanu un prasmju dzīvotspēju un nodošanu no paaudzes paaudzē. Galvenā uzmanība pievērsta amatu meistariem un māksliniekiem, kuri līdz mūsdienām pielieto senas un meklē jaunas tehnikas unikālu darbu izgatavošanā – dzintara apstrādē un rotu darināšanā, rokdarbos un aušanā, koka un metāla apstrādē, keramikā, latviešu tradicionālajā virtuvē, mākslā, dizainā un citās jomās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2774229sec.