Liepājas Simfoniskais orķestris atklāj jauno sezonu

Liepājas Simfoniskais orķestris jauno 2010./2011.gada sezonu atklāj trīs lielākajās Kurzemes pilsētās ar koncertprogrammu «Marta Sudraba un Rožu kavalieris». Pirmais koncerts notiks Ventspilī 22.09.2010 plkst. 19:00 teātra namā «Jūras vārti», tam sekos koncerts Kuldīgas Kultūras centrā 23.09. plkst. 19:00, un 24.09. plkst. 19:00 Liepājas Simfoniskais orķestris sezonas atklāšanu noslēgs Liepājas Latviešu Biedrības namā.

Koncerta soliste Marta Sudraba ir viena no izcilākajām latviešu čellistēm. Absolvējusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, tālāko izglītību papildinājusi Londonas Gildhola mūzikas un drāmas skolā, Bāzeles un Vīnes mūzikas akadēmijās. Muzicējusi pasaules slavenākajās koncertzālēs kopā ar vispāratzītiem orķestriem, kā piemēram, Izraēlas Filharmonijas, Berlīnes, Bāzeles, Milānas La Scala, Kanasavas, Bernes un daudzi citi simfoniskie orķestri. Kā soliste Marta Sudraba uzstājusies kopā ar daudziem ievērojamiem mūzikas pasaules pārstāvjiem (Gidons Krēmers, Oļegs Maizenbergs, Tomass Kvastofs, Džošua Bells, Nikolajs Znaiders, Baiba Skride, Monika Mančīni u.c.).

Pie diriģenta pults Liepājas Simfoniskā orķestra jaunās sezonas atklāšanas koncertā stāsies Atvars Lakstīgala, kas nupat apstiprināts arī orķestra mākslinieciskā vadītāja amatā.

Programmā skanēs Volfganga Amadeja Mocarta uvertīra operai «Dons Žuans», Antonina Dvoržāka koncerts čellam ar orķestri si minorā op. 104 un Riharda Štrausa svīta no operas «Rožu kavalieris» op. 59.

Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis norāda: «Mēs esam īpaši priecīgi, ka sezonu atklāsim trīs vēsturiski nozīmīgākajās Kurzemes pilsētās – Ventspilī, Kuldīgā un Liepājā. Ceram tā arī turpināt, lai Liepājas Simfoniskā orķestra koncerti būtu pieejamāki un tuvāki visiem Kurzemes iedzīvotājiem.»

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Latvija
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74072504sec.