Liepājā sāksies Arhitektūras dienas

No 04.10. līdz 31.10.2010 Liepājā jau piekto gadu notiks Arhitektūras dienas. Pilsētas tirdzniecības centros tiks atklātas izstādes, tiks organizētas tikšanās ar bērniem un jauniešiem, kā topošajiem arhitektiem, būvniekiem un būvju pasūtītājiem, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiāles telpās notiks bezmaksas seminārs, kurā ar saviem lasījumiem uzstāsies tādi nozares speciālisti, kā Andris Biedriņš, Uļjana Gintnere, Jānis Krastiņš, Uģis Kaugurs, Jānis Lejnieks un Imants Lancmanis.

Šogad Liepājas pilsētas Būvvalde, kas tradicionāli ir Arhitektūras dienu pasākumu rīkotāja Liepājā, sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu ir sagatavojusi plašu pasākumu klāstu.

Jau 04.10. plkst. 18:00 ikviens interesents ir aicināts uz Liepājas Olimpisko centru, kur tiks atklāta Latvijas arhitektu savienības 2009. gada labāko arhitektūras darbu skates izstāde.

11.10. Liepājas pilsētas domes ēkā tiks atklāta reālai būvniecībai gatavo, Būvvaldē akceptēto Liepājas jaunbūvju, ēku rekonstrukcijas un teritoriju labiekārtojumu projektu izstāde, kā arī jaunāko realizēto projektu izstāde. Savukārt plkst. 18:00 tirdzniecības centrā «Baata» tiks atklāta arhitektūras skiču izstāde.

14.10. Liepājas pilsētas domes lielajā zālē notiks ikgadējais informatīvais pasākums Liepājas un tuvākās apkārtnes vecāko klašu skolēniem par arhitektūras un būvniecības specialitātēm, praktisko darbu un studiju iespējām. Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāti, Rīgas Celtniecības koledžu, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, biroja «MARK» arhitektiem. Tirdzniecības centrā «Kurzeme» tiks atklāta RTU audzēkņu diplomdarbu izstāde, bet plkst. 16:00 atvērto durvju dienas arhitekta Ulda Pīlēna birojā.

Plānojot šī gada Arhitektūras dienas pasākumus Liepājā, ievērota arī lielā pilsētas iedzīvotāju un speciālistu interese par Paula Maksa Berči laiku un darbību. Tāpēc 15.10. tradicionālo pasākumu klāstu papildinās lasījumi «Pilsētas laiks», kuri plānoti, lai uzsvērtu laikmeta saimnieciskās, politiskās un sociālās dzīves nozīmi attiecīgā laikmeta pilsētvides un arhitektūras attīstībā Liepājā.

Savukārt 15.10. plkst. 18:00 tirdzniecības centrā «XL SALA» tiks atklāta foto izstāde «Mans laiks, mana pilsēta». Tie būs Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja organizētā ikgadējā fotokonkursa darbi. Notiks arī darbu apbalvošana.

Plašāka programma par Pasaules Arhitektūras dienu norisi Liepājā atrodama mājas lapā: www.liepajaskultura.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 16.05.2024 Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus! Bauskas TIC
Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni | Skatīt vairāk
Latvija
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Daugavkrasti
,


Jūrmalas TIC
,


Dome Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.13683105sec.