Aicina izstāde par jūrniecību un zvejniecību Lejaskurzemē Promenādes spīķerī

Izstāde „Jūrā eimu, jūrā teku...” par jūrniecību un zvejniecību Lejaskurzemē Promenādes spīķerī, Vecā ostmalā 55 būs skatāma katru dienu no plkst. 11 līdz plkst. 19. Savukārt plkst. 15 ik dienu interesentiem būs iespēja apmeklēt ekskursiju, kuru vadīs Liepājas muzeja galvenā speciāliste Kristīne Skrīvere.

Izstāde būs atvērta divas nedēļas – no 9. jūlija līdz 24. jūlijam. Apmeklētājiem pieejama arī ērta bezmaksas autostāvvieta.

Īpaši padomāts par izstādes mazākajiem apmeklētājiem, kuriem sagatavotas dažādas rotaļas speciāli izveidotā rotaļu zvejniekciemā. Tajā varēs iemēģināt roku makšķerēšanā, pārbaudīt spēkus un izturību, rāpjoties pa virvi, būs iespēja nofotografēties pie īsta kuģa stūres rata vai oriģinālos jūras zvejnieku tērpos, iemācīties siet dažādus jūrnieku mezglus un iemanīties papīra kuģīšu locīšanā.

Izstādes apmeklētāji ir aicināti atstāt vēstuli pudelē – novēlējumu nākamajām paaudzēm. Katrs interesents atradīs ko sev saistošu, vai tas būtu kāds uzmanību piesaistošs eksponāts vai muzejnieku sagatavotā atrakcija.

Liepājas vēsture un attīstība ir cieši saistīta ar tās ostu, zvejniecību un jūrniecību. 19.gs beigas un 20. gs. ir latviešu nacionālās jūrniecības attīstības zelta laiks, savukārt zvejniecība piejūras iedzīvotājiem viens no galvenajiem iztikas avotiem. Izstāde stāsta par dažādo zvejas rīku, zvejošanas tehnikas attīstību Liepājā un tās apkārtnes piekrastē, atspoguļojot ezera un jūras zvejas tradīcijas.

Tās apmeklētājiem būs iespēja apskatīt 19.gs./20.gs. Lejaskurzemes reģionam raksturīgos ezera un jūras zvejas rīkus, 19.gs. lietotu vienkoka laivu, jau vēlāku laiku glābšanas plostu, dažādus vējlukturus, kuģu modeļus, zvejnieka istabas iekārtojumu un daudzus citus mūsu reģiona zvejniecību un jūrniecību raksturojošus priekšmetus.

Ieeja izstādē ir bez maksas, bet ekskursija individuāliem apmeklētājiem maksā 0,50 Ls, grupām –10, 80 Ls.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 31.05.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 31.05.2024 SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 01.06.2024 Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.05.2024 - 31.05.2024 Liedags un zilā jūra gaida apmeklētājus Liepājas reģiona TIB
Liepājas pludmalē ir pabeigti visi inventāra un labiekārtojuma sagatavošanas vai uzstādīšanas darbi un dežūras uzsācis glābšanas dienests. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Hotel Jūrmala SPA
,


Jūrmalas TIC
,


Cēsu TIC
,


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.507792sec.