Liepājā un apkārtnē pasīvo rudens baudīšanu iesaka apvienot ar aktivitātēm dabā

Arī vēju pilsēta Liepāja ir lieliska vieta, kur vērot rudens ainavas. Turklāt Liepājas Tūrisma informācijas birojs iesaka pasīvo "zelta rudens" baudīšanu apvienot ar aktīvu atpūtu dabā.

Putnu vērošana Liepājas ezerā

Liepājas ezerā un tā apkārtnē ir gan liela ligzdojošo putnu daudzveidība, gan arī tā ir nozīmīga vieta putnu migrācijas laikā. Rudeņos te pulcējas ūdensputni, bet mitrajās pļavās var sastapt parasto šņibīti, gugatni, mērkaziņu, cekulaino cīruli un citus putnus. Ja vēlaties pārskatīt lielāku teritoriju, dodieties uz vienu no diviem putnu vērošanas torņiem. Viens no tiem atrodas Lauku ielas galā un uz to ved laipa, kas ir ērta arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Otrs tornis atrodas uz Golodova dambja. Uz torņiem ērti nokļūt ar velosipēdu, kas iznomājams tūrisma informācijas centrā. Savukārt tiem, kas vēlas putnus vērot no ezera, piedāvājam iznomāt kajaku laivu nomā "Niknās laivas". Vairāk informācijas interneta vietnē www.blueshockbike.lv, www.niknaslaivas.lv.

Jūrmalas parks

Jūrmalas parks ir lielākais stādītais parks Baltijas valstīs un aizņem 70 hektāru lielu teritoriju. Tajā sastopamas ap 140 koku un krūmu sugas. Rudenī Jūrmalas parks pārtop krāsainā pasakā. Tajā var doties nesteidzīgā pastaigā vai izbraucienā ar velosipēdu, lasīt krāsainās lapas, bērni var aktīvi atpūsties rotaļu laukumā , bet jaunieši – skeitparkā. Jūrmalas parkā ir izvietota taktilā karte, lai tajā ērti justos arī cilvēki ar redzes traucējumiem. Pastaigājoties parkā, dzirdamas arī rudenīgas jūras šalkas, jo pludmale atrodas turpat aiz kāpām. Vairāk informācijas interneta vietnē ejuz.lv/jurmalasparks.

Rudens skarbais valdzinājums Karostā

Pievienojieties nūjotājiem un izbaudiet rudens skarbumu Karostā! Nūjotāju klubs "Nūjo ar vēju!" ir sagatavojis vairākas trases Liepājā dažādās grūtības pakāpēs. Karostas trase piemērota nūjotājiem ar vidēju fizisko sagatavotību. Pastaiga ved gar Vecajiem fortiem, Ziemeļu fortiem un Beberliņu ūdenskrātuvi, kur varbūt izdosies skatīt kāda veikbordista paraugdemonstrējumus veikparkā "BB wakepark". Iesakām iekļaut maršrutā arī Ziemeļu molu, kur rudens vētrās jūras varenums baudāms pilnā krāšņumā. Ar trasi varat iepazīties šeit: www.nujo-ar-veju.1s.lv.

Aktīvs rudens gaisa atrakciju trasē "Spārnotais zirgs"

Grobiņas tuvumā esošais komplekss "Jura staļļi" piedāvā zelta rudeni vērot no 6 metru augstuma. Jaunizveidotajā gaisa atrakciju parkā divās trasēs savus spēkus varēs pārbaudīt gan lieli, gan mazi. No šķēršļiem kokos paveras plašs skats uz apkārtnes mežiem, pļavām un Grobiņas vēja parku. Bet tie, kam netīk augstums, var doties baudīt rudeni zirga mugurā. Vairāk informācijas interneta vietnē www.jurastalli.lv.

Zelta rudens Embūtes senlejā

Embūtes senleja ir viena no skaistākajām, interesantākajām un noslēpumainākajām vietām Kurzemē. Tās centrālajā daļā paceļas Kuršu jeb Induļa pilskalns. Domājams, ka tur atradusies kuršu koka pils. Tagad šeit iekārtota ekotūrisma taka ar kāpnēm, tiltiņiem, skatu vietām un skatu torni, kā arī atpūtas un ugunskura vietu. Pateicoties paugurainajam reljefam, Embūtes viesiem ir iespēja skatīt rudens krāsu bagātību kilometriem tālu. Vairāk informācijas interneta vietnē ejuz.lv/embutessenleja.




 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk
Latvija
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65917921sec.