Liepājas muzejā notiks Francijas mākslas un vīna vakars

2013. gada 31. oktobrī pulksten 18 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 ikviens interesents aicināts apmeklēt vīna vakaru "Ievads Francijas vīnu kultūrā", kurā vīnzinis Mārtiņš Koreckis iepazīstinās ar franču vīna baudīšanas niansēm. Vīna degustāciju papildinās muzeja gida ekskursija izstādē "Francijas mākslas pērles. Grafika". Vīna vakars notiek sadarbībā ar Vīna Studiju.

Liepājas muzeja vīna vakarā Vīna Studija, pieredzējuša vīnziņa vadībā, aicinās doties patīkamā garšas ceļojumā, kura laikā tiks degustēti seši dažādi izcili Vīna Studijas vīni Francijas noskaņās – pēc tradicionālās šampanizācijas metodes Luāras ielejā darītais dzirkstošais Cremant, aromātiskais un izteiksmīgais rozā vīns Rose d’Anjou, karaliskais Pinot Noir no Burgundijas, prasmīgi sabalansētais Merlot sarkanvīns no Bordo, Ronas ielejas zvaigzne Syrah un noslēgumā izcilais Sauternes deserta vīns. Visā pasaulē, ne vien zināšanas par mākslu, bet arī zināšanas par vīna kultūru liecina par inteliģenci un labu gaumi. Vīna Studija ikvienam piedāvā iespēju kļūt par vīnu lietpratēju.

Vīnzinis Mārtiņš Koreckis ar vīna nozari profesionāli  saistīts jau 14 gadus. Vīna zināšanas viņš apguvis apmeklējot daudz un dažādas vīna darītavas un vīnu apmācības Itālijā, Francijā, Spānijā, Vācijā u.c. Vīnziņa ikdienas darbs ir cieši saistīts ar restorāniem, kur viņš viesmīļiem māca vīna kultūru un vīna pasniegšanas mākslu.

Vīna vakara laikā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt izstādi "Francijas mākslas pērles. Grafika", kas Liepājas muzejā skatāma līdz 2014. gada 4. janvārim. Izstādē tiek piedāvāti četri franču mākslinieku – Andrē Derēna (Andre Derain), Raula Difī (Raoul Dufy), Žana Karzū (Jean Carzou) un Leonoras Finī (Leonor Fini) – darbi.

Izstādē pārstāvētie mākslinieki ir veikuši milzīgu ieguldījumu mūsdienu mākslas veidošanas procesā. Viņu izpratne ir galvenais aspekts, kas palīdz izprast gan 20. gadsimta, gan mūsdienu mākslas procesus. Muzejā apskatāmie darbi ļauj realitātē ieraudzīt meistaru domas un skatīt pasauli viņu acīm, izjust to, ko izjuta viņi, brīdī, kad iedvesmas vadīti, viņi atklāti atspoguļoja savas jūtas, emocijas un pārdzīvojumus.

Katrs no šiem māksliniekiem ir nodzīvojis ilgu, radošiem atklājumiem bagātu  mūžu. Katrs no viņiem ir izveidojis unikālu, ne ar ko nesalīdzināmu, viegli atpazīstamu pasauli un mākslas stilu. 

Mākslinieku darbos ir jūtama īsta franču dzīves pulsācija, viņi smeļas iedvesmu no vienas un tās pašas realitātes, taču viņu apziņā tā lūzusi un ir radusi pavisam atšķirīgus atspoguļojumus daiļradē un darbos.

Dalības maksa pasākumā ir 14,90 Ls (21,20 EUR).  Pasākuma cenā iekļauta ekskursija Liepājas muzeja  izstādē "Francijas mākslas pērles. Grafika", vīnziņa stāstījums, sešu Francijas vīnu degustācija, uzkodas pie vīniem un drukāts izdales materiāls.

Dalības kartes nopērkamas Liepājas muzeja kasē līdz 30. oktobrim. Vietu skaits ir ierobežots.

Plašāka informācija, zvanot pa tālruņa numuriem 29605223 vai 63422604.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.liepajasmuzejs.lv


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 20.05.2024 Jāšanas sporta sacensības Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.-19. maijā plkst. 10.00 Valmiermuižas stallī norisināsies Jāšanas sporta sacensības “Valmiermuižas pavasaris 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Tukuma novadā Tukuma TIC
Eiropas Muzeju nakts ietvaros arī Tukuma pusē aicinām baudīt izstādes, muzikālus priekšnesumus, kā arī arī gūt jaunus atklājumus, darbojoties | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 19.05.2024 Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.77651286sec.