Liepājas modes svētkos piedalīsies Šeila, Baiba Ladiga un veikals «Paviljons»

''Liepājas modes svētku 2014'' krāšņajā izrādē ''Skaistuma simpozijs'' savas kolekcijas demonstrēs arī modes māksliniece Šeila, nesen no sešu gadu radošās darbības Šanhajā atgriezusies Baiba Ladiga, kā arī iecienītais modes un dzīvesveida koncepcijas veikals Rīgā ''Paviljons''. Atgādinām, ka Liepājas modes svētku ietvaros 30. augustā notiks lekcijas par modes industrijas aktualitātēm, izstāde/pārdošana ''Atklājums!'' un modes izrāde ''Skaistuma simpozijs'' Liepājas teātrī.

Modes izrādes ''Skaistuma simpozijs'' dalībnieku klāstu papildina Latvijā atpazīstami dizaineri un augstvērtīgas apģērbu, aksesuāru kolekcijas. Viena no Latvijas veiksmīgākajām modes māksliniecēm Šeila allaž izcēlusies ar inovatīvu, neordināru un pamanāmu stilu. Šeila Andersone ir modes māksliniece un ''Šeilas brīnišķīgo tērpu darbnīcas" īpašniece. Šeila ir dzimusi ģimenē, kurā visas dzimtas sievietes ir bijušas čaklas rokdarbnieces. Savu talantu laika gaitā māksliniece ir izkopusi un padarījusi par firmas zīmi. Modes māksliniece vienmēr ir izcēlusies ar pārsteidzošu izdomu un enerģiju. Stabila vērtība Šeilas veidotajos apģērbos ir košās krāsas, bet lielākā mākslinieces vājība ir kāzu kleitas. ''Mana darbnīca mani vedina nerimtīgi piedalīties iespējami daudzos modes un dizaina projektos gadu no gada. Pēdējā laikā tomēr vairāk esmu koncentrējusies pret-a-porter kolekcijām. Ir jauki, ja augstā mode, nedaudz pielāgota, spēj rotāt arī ikdienu,'' atzīst Šeila. Arī Liepājā Šeila ļausies trakulīgām un skatītājus pārsteigs ar saviem košajiem darbiem.

Viens no vislielākajiem pārsteigumiem modes izrādes "Skaistuma Simpozijs 2014" skatītājiem būs dizaineres Baibas Ladigas veidotā kolekcija. Mākslinieces iedvesmas avots ir māja un tās interjers. Pēdējo sešus gadus aizvadot Šanhajā, Baiba Ladiga daudz domājusi par to, kas ir mājas.

Dizainere realizējusi ideju par vides pietuvināšanu vidi, veidojot tērpus, kur mājas, interjera elementi it kā apaug ap cilvēka ķermeni. Skenējot antīkas flīzes no Japānas, Ķīnas vāzes, podiņu krāsns motīvus no Anglijas, dažādu tekstūru un virsmu koka elementus, digitāli manipulējot ar krāsām un ritmiem, dizainere izveidojusi audumu apdrukas, ko kombinējusi ar melnu dabīgo ādu. Kā simbolu interjera elementiem, kas ikdienā nodrošina komfortu dīvāniem un krēsliem. Kolekcijas tērpu pamatformas un silueti arī ieturēti, iedvesmojoties no mājas un interjera elementiem – ģeometriski, apjomīgi un monumentāli. Savās konstrukcijās māksliniece meklē jaunus risinājumus, izmantojot apli kā pamatelementu, un īpašu uzmanību pievērš laukumu sadaļai ar krāsas un tekstūras palīdzību. Kolekciju papildina hromēti nerūsējoša tērauda, kā arī koka apavi, kuru iedvesmas avots ir interjera elements - krēsls.

Ne mazāk intriģējoša būs veikala ''Paviljons'' kolekcijas prezentācija. ''Paviljons'' ir modes un dzīvesveida koncepcijas veikals Rīgā, kura filozofija ir balstīta uz mazumtirdzniecību, pievēršot uzmanību katras preces unikalitātei un vērtībai. Modes veikals piedāvā dažādu apģērbu variācijas, tai skaitā augstas klases dizaineru darbus, kas bieži uzrunā pircējus ar izcilu izskatu un estētisku dzīvesveidu. ''Paviljons'' tika izveidots, liekot uzsvaru uz dizaina radošumu, materiālu kvalitāti un vietējo produkciju. Veikala preču sortimentā ir atrodami apģērbi, apavi, aksesuāri, gleznas, žurnāli un citi.

''Paviljons'' 2009. gadā  uzsāka savu darbību kā mazs veikaliņš modes un dizaina studentiem. Šobrīd, tas ir kļuvis par modes elites satikšanās punktu, tajā pašā laikā, saglabājot savu sākotnējo koncepciju.

Atgādinām, ka biļetes uz ''Skaistuma simpoziju'' Liepājas teātrī var iegādāties ''Biļešu paradīze'' tirdzniecības vietās. Pasākumu finansiāli atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde. Viesu izmitināšanu nodrošina viesnīca ''Kolumbs''. Ziedu noformējumu nodrošina salons ''Pīnija''. Ģenerālsponsori ir biedrība ''Liepājas modes un mākslas studija'' un reklāmas aģentūra ''AdGuru''.

Liepājas modes svētku informatīvie atbalstītāji ir ''Rietumu Radio'', laikraksts ''Kurzemes Vārds'' un portāls www.liepajniekiem.lv.

Vairāk informācijas par Liepājas modes svētkiem 2014 atradīsiet:

www.liepajasmode.lv;

www.facebook.com/liepajasmode;

www.twitter.com/liepajasmode;

www.draugiem.lv/liepajasmode.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Piestāj kādā no hosteļiem Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ja dodies ceļā vai vienkārši vēlies pārnakšņot! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024 Tukuma TIC
Festivāls "Dziesmu un deju lietus Irlavā 2024" būs 23.maijā pulksten 12:00 Irlavas kultūras namā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 22.05.2024 Ugunīgais flamenko Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. jūlijā Liepājas Simfoniskā orķestra koncertā izdejos ugunīgu flamenko. | Skatīt vairāk
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60072494sec.