Liepājā notiks saruna par tautastērpiem bērniem un jauniešiem

8. oktobrī pulksten 16 Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā Kūrmājas prospektā 16/18 notiks kārtējā sarunu par tautastērpiem. Šoreiz sarunas tēma būs par bērnu un jauniešu tautastērpu valkāšanas tradīcijām un ģērbšanos mūsdienās.

Saruna par bērnu un jauniešu tautastērpu darināšanu un komplektēšanu veidota, gatavojoties 2015. gada vasarā notiekošajiem Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Uz sarunu aicināti interesenti, rokdarbu meistari, folkloras kopu un deju kolektīvu vadītāji, speciālisti, kuru pārziņā ir bērnu un jauniešu tautastērpu sagatavošana.

Sarunā tiks demonstrēti Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas ekspertes Lindas Rubenas fotomateriāli no folkloras kopu skates Talsos. Savukārt Lia Ģibiete stāstīs un dalīsies ar atziņām par tradicionālo bērnu un jauniešu tautastērpu valkāšanu. Sarunas laikā būs iespēja tikties ar pieredzējušām rokdarbu un aušanas meistarēm.

Ikviens interesents arī aicināts uz Kurzemes tautastērpu informācijas centra sarūpēto ekspresizstādi, kurā būs skatāmi bērnu tautastērpi gan fotomateriālos, gan dažādu meistaru darinājumos. Ekspresizstāde būs skatāma no 8. oktobra līdz 2. novembrim Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā.

Sarunu noslēgumā, kā tas tradicionāli tiek darīts katrā pasākumā, tiks pārrunātas iespējas un idejas par etnogrāfisko elementu pielietošanu mūsdienu apģērbos – gan bērnu, gan jauniešu tērpos.

Pasākuma veiksmīgākai norisei nepieciešama dalībnieku iepriekšēja pieteikšanās pa telefonu 2944696 vai 63422604. Dalības maksa pasākumā ir 2 €.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 19.05.2024 Muzeju nakts Tukuma novadā Tukuma TIC
Eiropas Muzeju nakts ietvaros arī Tukuma pusē aicinām baudīt izstādes, muzikālus priekšnesumus, kā arī arī gūt jaunus atklājumus, darbojoties | Skatīt vairāk
Nometnes & sporta spēles Bauskas novadā Bauskas TIC
Plāno nometnes & sporta spēles Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.096843sec.