Šodien Liepājā atklāj Starptautisko ceļojošo juveliermākslas izstādi

Šodien, 9. februārī, plkst. 17.00 Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas zālē (Alejas ielā 18) tiks atklāta Eiropas Liceju Parlamenta Starptautiskā ceļojošā juveliermākslas izstāde, kas atceļojusi no Spānijas, Madrides skolas. Izstādē varēs apskatīt Eiropas mākslas skolu audzēkņu darbus juveliermākslā no Spānijas, Portugāles, Grieķijas, Beļģijas, Francijas, Itālijas, Slovākijas un Latvijas.

Juveliermākslas Starptautiskā izstāde tiek organizēta jau sesto gadu Latvijā un tieši Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā.  Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola Eiropas Liceju Parlamentā (Starptautiska organizācija, kurā iesaistītas juveliermākslas skolas no visas Eiropas) – P.L.E. no 2001. gada darbojas kā oficiāli uzņemta partnerskola.

Šī organizācija katru gadu organizē ceļojošo juveliermākslas izstādi ar audzēkņu radītiem darbiem visās partnerskolās mācību gada laikā un noslēdzas tajā valstī, kur tiek organizēts P.L.E. Juveliermākslas konkurss – konference, kas šogad maijā notiks Beļģijā, Namūras Mākslas Institūtā.

Piedaloties P.L.E. Juveliermākslas konkursos, LMDV audzēkņi ir guvuši ievērojamus rezultātus - godalgotas vietas: 1999. un 2001. gadā Kaspars Millers ieguva 1. vietu Itālijā, savukārt 2006. gadā Romāns Vilkovs 2. vietu Skotijā, 2008. gadā Ēriks Fabricius – 1. vietu Itālijā, 2009. gadā Vladislavs Zverevs 3. vietu Latvijā, 2010. gadā Jānis Bunka 2. vietu Beļģijā.

Audzēkņi darbus P.L.E. konkursiem profesionāli sagatavo metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmas vadītāja Andra Garokalna un nodaļas pedagoga Edija Ābeles vadībā.

Ceļojošo juveliermākslas izstādi Liepājā, skolas zālē Alejas ielā 18 varēs apskatīt no 9.-19. februārim. Tālāk izstāde ceļos uz Itāliju.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54130507sec.