23. Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertu velta Liepājai

Ceturtdien, 19. martā, plkst. 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā ar koncertu ''Manai Liepājai'' tiks atklāts 23. Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls. Koncertā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris. Solistes Lisa Smirnova (Krievija), Laura Mikola (Somija). Diriģents Andress Mustonens (Igaunija).

Koncertā būs dzirdams komponista Erki Svena Tīra ''Koncerts klavierēm un orķestrim'', kas būs pirmatskaņojums Latvijā, kā arī Volfganga Amadeja Mocarta ''Koncerts klavierēm un orķestrim Domažorā K 467(21.)'' un Jozefa Haidna ''Koncerts vijolei, klavierēm un orķestrim Famažorā Hob.XVIII:6''.

Liza Smirnova ir Austrijā dzīvojoša krievu pianiste, starptautiski atzīta koncertmāksliniece, kuras repertuārā uzsvars likts uz baroka un klasicisma laika mūziku. Frankfurter Allgemeine Zeitung nesen atzīmēja, ka pianistes ''stila izjūta, frāzējums, tempa sajūta un ornamentu izmantošana, kas padara klavieres par vibrējošu stīgu harmonisku kopumu, piešķīra viņas spēlei transcendentālu un nepārprotamu veidolu''. Lizas Smirnovas repertuārā liela nozīme arī laikmetīgajai mūzikai.

Somu pianiste Laura Mikola 1995. gada Beļģijas karalienes Elizabetes konkursā ieguva II vietu un skatītāju balvu, kļuvusi arī par Morisa Ravela konkursa, Majas Lindas konkursa un citu sacensību laureāti. 1995. gadā Laurai tika piešķirts Somijas gada jaunā mākslinieka tituls. Pianistes repertuārā ir vairāk nekā 60 klavierkoncertu, to skaitā Bartoka, Rahmaņinova, Prokofjeva šedevri, visi trīs Einojuhani Rautavāras koncerti, Erki Svena Tīra koncerts u. c. Kopš 2003. gada Laura Mikola ir Īti mūzikas festivāla mākslinieciskā vadītāja.

Liepājas Simfoniskā orķestra organizētais 23. Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls Liepājā norisināsies no 18. līdz 21. martam. Festivāls tiks ieskandināts trešdien, 18. martā, ar koncertu ''Jaunās zvaigznes'', kurā uzstāsies Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolas audzēknes un absolventes.

Piektdien, 20. martā, malaiziešu pianistes Mei Ji Fu solo koncerts ''Muzikālās rotaļlietas''.

Sestdien, 21. martā, Noslēguma koncertā būs iespējams dzirdēt latviešu pianisti Antoņinu Suhanovu, malaizieti Mei Ji Fu un pianisti Sjajiņu Vanu no Ķīnas. Koncertā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris, diriģents Atvars Lakstīgala.

Biļetes uz 23. Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu iespējams iegādāties visās ''Biļešu Paradīzes'' kasēs vai www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta norises vietā.

Plašāka informācija par programmu un māksliniekiem - www.lso.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 12.05.2024 Māmiņu dienas šokolādes meistarklase Tukuma TIC
Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē Whitehouse
Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.00570107sec.