Uzsāk biļešu tirdzniecība uz Siguldas Opermūzikas svētkiem

30.04.2010 Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs uzsāk biļešu tirdzniecību uz XVIII Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem pilsdrupu estrādē. Šogad svētki norisināsies divas dienas no 7.- 8. augustam. Biļešu cenas uz Galā koncertu un operu „Madame Butterfly” būs iespējams iegādāties par 10 LVL un 20 LVL.

Sestdien, 7.augustā plkst.17.00 Siguldas pilsdrupās notiks Galā koncerts, kurā piedalīsies La Scalas operas solisti - Kristīne Opolais un Filips Do, tenors Juhans Tralla, soprāns Dināra Rudāne,Lielā teātra solists Daiņus Stumbras, Krišjānis Norvelis un citi solisti, kā arī Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris (diriģents: Aleksandrs Viļumanis).

Svētdien, 8.augustā plkst.15.00 pilsdrupu estrādē notiks koncerts „Mūzikli, kuri saviļņo”. Koncertā piedalīsies ievērojami latviešu solisti - Dita Lūriņa, Juris Vizbulis, Mārcis Maņjakovs, Ilze Kozlovska, Solvita Moss un Mārtiņš Egliens, kā arī Liepājas simfoniskais orķestris (diriģents: A.Lakstīgala).

„Lai Opermūzikas svētku diena būtu piepildīta, 8.augustā Jaunās pils dārzā darbosies Amatnieku tirdziņš, bet par viesmīlību gādās muzikālās kafejnīcas, Siguldas jauniešu kamerorķestris un bigbends "Sigulda". Skatītājiem interesants būs mākslas plenērs "Viduslaiku dzelzsgriezējs", kurā pilsētvides objekti tiks gatavoti no metāllūžņiem”, plašo kultūras programmas piedāvājumu klāsta pašvaldības Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte.

Šajos Siguldas Opermūzikas svētkos atgriezīsies tradicionālās un skatītāju iemīļotās brīvdabasoperas izrādes. 8.augustā plkst. 21.00 aicinām uz Džakomo Pučini operu trīs cēlienos „Čo-čo-sana” (Madame Butterfly). Tā būs unikāla iespēja redzēt un dzirdēt ģeniālā krievu režisora Jurija Aleksandrova, seškārtējā Zelta Maskas laureāta, iestudētu operas izrādi„Madame Butterfly”, kura tiek veidota kā starptautisks projekts ar Krievijas Marijas teātra, Sanktpēterburgas operas un Latvijas Nacionālā operas piedalīšanos. Režisors Jurija Aleksandrovs ir iestudējis izrādes La Scala un Metropolitēna operās, Vīnes un Berlīnes Valsts operās, Veronas Arēnā, Zalcburgas festivālā, kā arī Maskavas Lielajā teātrī un Siguldas Opermūzikas svētkos. Jurijs Aleksandrovs strādā Mariinskij teātrī Sanktpēterburgā. Viņa izrādes ir aktīvas, dinamiskas un asprātīgas. Arī „Madame Butterfly” iestudējums ir ļoti interesants, jo meistars ir atradis koncepciju kā parādīt to, kas notiek ar cilvēku, ja tas pazaudē savas saknes, tikumus, ierašas un tautu. Režisora ideja ir reizē vienkārša un ģeniāla. Gandrīz visos savos iestudējumos Jurijs Aleksandrovs strādā tandēmā ar mākslinieku Vjačeslavu Okuņevu, kurš ir viens no pasaules izcilākajiem scenogrāfiem un tērpu meistariem. Galvenajās lomās - Ahmeds Agadī (Marijas teātris) - 2008.gada Zelta Maskas laureāts, tenors, kuram līdzvērtīgu pasaulē grūti atrast. Čo-čo-sanas lomā redzēsim vairāku starptautisku konkursu laureāti, Žannu Afanasjevu (Sanktpēterburgas opera). Izrādē piedalīsies arī izcilais krievu baritons Sergejs Kaļinovs (Sanktpēterburgas opera) un Latvijas Nacionālās operas solists Krišjānis Norvelis, kā arī Inga Šļubovska un Jānis Kurševs. Diriģents: A.Viļumanis.

Opermūzikas svētku vēsture

Siguldas opermūzikas svētki irbrīnišķīgs muzikāls pasākums, kurš kopš 1993. gada katru vasaru notiek Siguldas viduslaiku pilsdrupu brīvdabas estrādē. Ik gadu klausītāju priekam uzstājas pasaules klases opermūzikas solisti. Mūzikas skaņu radītā noskaņa izcili harmonē ar unikālajām dabas ainavām, kuras redzamas visapkārt koncerta vietai.

Siguldas opermūzikas svētku pirmajos koncertos uzstājās Latvijas izcilākie solisti, kuri tajā laikā dziedāja uz Eiropas operteātru skatuvēm. Tomēr organizatoru vēlme bija padarīt šos svētkus par starptautiski nozīmīgu pasākumu. Gadu gaitā uz Siguldas opermūzikas svētku skatuves uzstājušies tādi mākslinieki kā - K. Andželoni (soprāns, Itālija), diriģents Silvano Korsi (Itālija), Siseli Kirkebū, Maikls Dīns (ASV) (kuru daudzi uzskata par Rigoleto lomas izcilāko atveidotāju).

Viena no Siguldas opermūzikas svētku raksturīgajām iezīmēm ir kāda operas izrāde, kura gatavota īpaši šim pasākumam. Siguldā izrādītas - Dž. Verdi „Traviata”.

Š. Guno „Fausts”. Dž. Verdi „Trubadūrs”, Izrāde Rosīni „Seviļas bārdzinis”, kuru uzveda Pēterburgas Marijas teātris; V. A. Mocarta „Figaro kāzas” Ž. Bizē „Karmenas” G. Doniceti operas „Mīlas dzēriens” A. Rubinšteina opera „Dēmons” P. Maskanji „Zemnieka gods” un Dž. Pučīni „Toska”. Mocarta „Dons Žuans”.

Vairāk informācijas: http://www.tourism.sigulda.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 05.05.2024 SUP airēšanas maratons – Salaca 100 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
4. maijā Latvijā pirmo reizi notiks SUP airēšanas maratons. Starts tiks dots 4. maijā pl.7.00 Vecatē – vietā, kur Salaca iztek no Burtnieku ezera. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58454514sec.