Septembrī Siguldā notiek velopiedzīvojums "OMAbike Tūre"

Popularizējot ilgtspējīgus un videi draudzīgus pārvietošanās veidus, Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros no 2012. gada 16. līdz 22. septembrim interesentiem ir iespēja piedalīties velopiedzīvojumā "OMAbike Tūre", kura laikā ar Siguldas pilsētu un tās vēsturiskajām vietām iepazīstinās velogidi - seniori.

Eiropas Mobilitātes nedēļa pirmo reizi tika organizēta 2002. gadā, aicinot pašvaldības plānot autotransportam alternatīvas pārvietošanās iespējas. Šodien ceļu satiksmē līdzās autobraucējiem arvien vairāk savas pozīcijas nostiprina velosipēdisti. Ja galvaspilsētā Rīgā velokultūra vēl tikai attīstās un tās aktīvākie pārstāvji lielākoties ir jauni cilvēki, tad novadu pilsētās velobraukšana ir iesakņojusies, tai ir savas tradīcijas un lokālās īpatnības, un liela daļa veloentuziastu ir tieši seniori. Viena no šādām vietām ir arī Sigulda, kas, veicinot drošas un ērtas pārvietošanās iespējas, pagājušā gada nogalē atklāja labiekārtotu pilsētas veloceliņu 10 km garumā.

Projekta nosaukumā "OMAbike Tūre" izmantota vārdu spēle, kas vienlaikus arī ir tā konceptuālais uzstādījums - izveidot velotūri, piesaistot velogidus seniorus - OMA un OPA. Kā OMA un OPA šajā veloceļojumā piedalīsies četri atraktīvi siguldieši – Irēna un Uldis, Skaidrīte un Tālis. Sekojot viņu atmiņu stāstam un pieredzētajam, tūres dalībnieki atklās personīgo, intīmo Siguldas pilsētas dimensiju. Tāpat visi tūres dalībnieki būs aicināti izmēģināt holandiešu pilsētas velosipēdus, tā dēvētos, OMAbike vai OPAbike.

Velotūres maršruts tiks organizēts pa jaunizbūvēto Siguldas veloceliņu, aptverot pilsētas kultūrvēsturiskās un ainaviskās vietas. Maršruta garums ~10 km. Maksimālais dalībnieku skaits – 15. Dalība velotūrē bezmaksas.

Plānotais maršruts:

Kultūras nams - Pils iela (viesnīca "Sigulda") - Dārza iela - Televīzijas iela (Televīzijas tornis) - Līvkalna iela - Miera iela (Kropotkinu kapi, Gleznotāju kalns) - Līvkalna iela - Kr. Barona iela - Pils parks (Siguldas pilsdrupas, Siguldas Jaunā pils) - Baznīcas iela (Baltā pils, Luterāņu baznīca) - Cēsu iela ("Siguldas spieķa" skvērs) - J. Poruka iela (Gaisa vagoniņš) - Svētku laukums - Ziedu iela - Lakstīgalas iela - Šveices iela (koncertzāle "Baltais flīģelis") - Bobsleja un kamaniņu trase (skatu torņa apmeklējums) - Šveices iela - Kultūras nams.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.sigulda.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90393496sec.