Krimuldas muiža piedāvā degustēt līdz pat 15 ogu un ziedu vīnu šķirnēm

Nu jau trīs gadus Krimuldas muiža aicina uz vīna degustācijām, kur iespējams baudīt vīnus, kas ražoti turpat - Krimuldas muižā. Vairāk par vīna degustācijām un šķirnēm pastāstīja Krimuldas muižas vadītāja Dace Vanaga – Mikane.

"Jau trīs gadus vīndaris Krimuldas muižā ir uzsācis vīna ražošanu no Latvijā augušām ogām un ziediem. Pirmajā gadā vīns tika saražots pašu vajadzībām, bet otrajā gadā sapratām, ka ir pieprasījums un saražojām jau 300 litrus vīna, bet šogad jau 3,5 tonnas vīna," par vīna neseno ražošanas vēsturi muižā stāsta tās vadītāja. Krimuldas muižā iespējams baudīt 10 līdz 15 vīna šķirnes – dzērveņu, upeņu, rabarberu, brūkleņu, ķiršu, ceriņu, pieneņu ziedu un citas.

Dace Vanaga – Mikane informē: "Piedāvājam iepazīt muižas vīna darītavu un degustēt muižā darinātos vīnus. Apmeklētājus sagaidīs gids 20. – 30. gadu tērpā, pastāstīs un izrādīs muižas telpu un vīna darītavu. Pēc tam sekos vīna degustācija muižas kungu zālē. Katrs varēs degustēt četru veidu vīnus, kā arī pēc tam tos iegādāties." Piedāvājums pārsvarā sastāv no pussaldajiem vīniem, kuru stiprums 13 grādi. Muižas vadītāja novērojusi, ka cilvēkiem vairāk garšo tieši pussaldie vīni, jaunieši vairāk iecienījuši pussausos vīnus. Pati Dace Vanaga - Mikane iecienījusi pussaldo rabarberu vīnu, kas ražots no gaišajiem vai sarkanajiem rabarberiem.

"Ogas iegūstam sadarbojoties ar Krimuldas iedzīvotājiem, kuriem ir piemājas dārziņš un ar vietējām zemnieku saimniecībām. Ceriņu un pieneņu ziedus ievācam paši tepat Krimuldā, kā arī meža ogas vācam paši," informē Krimuldas muižas vadītāja.

Krimuldas muižas vīni drīzumā būs pieejami Rimi lielveikalu lauku labumu stendā, kā arī šobrīd muižas vīni ir nopērkami Straupes lauku labumu tirdziņā, lauku labumu veikalos Rīgā, Liepājā un Jelgavā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.krimuldaspils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84374309sec.