Veikalu plauktos nonācis alus - mājbrūvētāju konkursa uzvarētājs

Kamēr visā pasaulē augusta pirmajā ceturtdienā atzīmē Starptautisko IPA (India Pale Ale) dienu, Latvijas alus baudītāji var iegādāties mājbrūvētāju konkursa uzvarētāju – alu “Mežpils Draugu IPA”, kas tagad pieejams arī tirdzniecības tīkla “RIMI” veikalos visā Latvijā.

Konkursā uzvarējušais alus ir ir New England IPA stilā. Tā brūvēšanā ievērotas aktuālās tendence craft alus nozarē visā pasaulē no Japānas līdz ASV. Alum pievienots īpaši liels apiņu daudzums – 20 g uz vienu litru. Tā garša ir izteiksmīga un pilnīga.

“IPA alus kļūst aizvien populārāks gan Latvijā, gan pasaulē. Tā popularitāti pie mums sekmē gan patērētāju augstās kvalitātes prasības un vēlme pēc izteiktākām garšām, gan jauno alus darītāju drosme un vēlme eksperimentēt.

Konkursa uzvarētājs ir lielisks piemērs, ka IPA ir lielisks alus veids, ar ko sākt pieredzi brūvēšanā,” skaidro “Mežpils alus” someljē Andris Rasiņš.

“Viss sākās ar to, ka aizrāvos ar alus degustāciju, esmu pagaršojis kādas 3600 šķirnes. Kad sapratu, ka pasaulē ir daudz vairāk nekā tumšais, gaišais un stiprais alus, nodomāju — kāpēc pašam nepamēģināt kaut ko uzvārīt?

Pakāpeniski hobijā iesaistīju arī draugus, kuri sākumā gan plānoja tikai “paskatīties”, bet šobrīd viss ir attīstījies līdz veikalā nopērkamam produktam,” stāsta uzvarētājs Sandis Bērziņš.

“Mežpils Draugu IPA” stiprums ir 6,2%, to iespējams iegādāties tirdzniecības tīkla “RIMI” veikalos – hipermārketos visā Latvijā. Veikalos tas pieejams 0,33l stikla pudelēs ar īpaši dizainētu etiķeti.

Mājbrūvētāju konkurss "Mežpils Prove" notiek jau sešus un ar katru gadu pulcē arvien vairāk alus profesionāļus un entuziastus, iepazīstinot sabiedrību ar labākajiem Latvijas alus mājbrūvētājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51687813sec.