Marta Mackeviča: rudenīgs dabas baudījums Vecrīgas sirdī – restorāna «Kaļķu vārti» piedāvājums

Marta Mackeviča Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: Rīgas Restorānu nedēļa pilnā sparā turpināsies līdz 12. novembrim un īpašu rudens garšu ceļojuma piedāvājumu ir sagatavojis arī restorāns “Kaļķu vārti”, aicinot viesus doties krāsainā un bagātīgā piedzīvojumā. Restorānu nedēļa ir labākais brīdis, lai izmēģinātu kaut ko jaunu, tāpēc, ja vēl nav nācies būt leģendārajos “Kaļķu vārtos”, vēl ir laiks ieplānot skaistu un garšīgu vakaru. Lai gan restorāns atrodas pašā Vecrīgas sirdī, vienlaikus tajā jaušams Latvijas dabas skaistums un vienkāršība, kā arī īstena Latgales sirsnība un viesmīlība - par to rūpējas gan restorāna šefpavāre Inga Cīrule, gan pārējā komanda.

25 bildes 

Krāsaina rudens velšu kombinācija
Viesojoties restorānā “Kaļķu vārti”, Travelnews.lv redakcija pārliecinājās, ka šeit ikviens viesis var justies, kā ciemos pie sirsnīgiem radiniekiem, vienlaikus saņemot patiešām kvalitatīvu, augsta līmeņa garšas baudījumu un servisu. Uzkodā tiek piedāvāts cidoniju sulā marinēts pudeļķirbis ar pašu gatavotu rikotas sieru, kvinoju un ķirbju sēklu mērci. Šī garšu kombinācija teju visām cilvēka maņām – garšai, redzei un smaržai – liek domāt par dārzu rudenī. Kas gan cits tik ļoti spēj asociēties ar vecmāmiņas dārzu, ja ne ķirbji un cidonijas?! Turklāt, mēdz jokot, ka ķirbis ir veids, kā varam mērīt mūsu sociālo kapitālu, tāpēc ikvienam, kuram radi un draugi šajā rudenī vēl nav uzdāvinājuši ķirbi, nav jāskumst. Ķirbis ļoti garšīgā izpildījumā gaidīs jūs “Kaļķu vārtos”.

Klasiski drošā izvēle – pīle
Galvenā Rīgas Restorānu nedēļas piedāvājuma varone ir pīle, kas gatavota zemā temperatūrā, ar svilinātu batātes gratīni, meža sēņu dukseli, marinētām dzērvenēm un kūpinātu ābolu gēlu. Arī par šo ēdienu droši var teikt, ka tas aiznes mūs no Vecrīgas uz laukiem, kur piemājas dārzā aug gardi āboli, bet tuvējā mežā sēnes var atrast arī vēl novembrī. Savukārt, stāsta galvenā varone – pīle, ir klasiska un droša izvēle, turklāt, “Kaļķu vārtos” tā tiek pasniegta patiešām sulīgā versijā.

Absolūts pārsteigums – ķiploks desertā
Runājot par desertu, jāatzīst, ka šī ir ēdienkartes mulsinošākā daļa, jo attiecīgajā ailītē rakstīts tikai viens vārds – ķiploks. Lai arī ķiploks ir viena no lietām, kas pavisam droši asociējas ar lauku labumu grozu un vecmāmiņas sūtīto paciņu rīdziniekiem, tā nepavisam neasociējas ar desertu. Drošības pēc pat pārjautājām viesmīlim, vai desertā plānots ķiploks kā ķiploks? Lai nesabojātu pārsteigumu, šoreiz detaļās neatklāsim, kas tieši slēpjas zem šī nosaukuma, piebildīsim vien, ka deserts ir viegls, gaisīgs, mēreni salds un tajā jaušama melno plūmju garša. Un jā, desertā ir arī ķiploki, bet tie pavisam noteikti negaršo pēc ķiplokiem.

Katram ēdienam piemeklēts vīns un pašu cepta maize
Visu maltīti papildina arī pašu cepta svaiga un garda maizīte ar zaļumu sviestu un dažādi pārsteigumi – komplimenti no šefpavāra. Viens no pārsteidzošākajiem ir kokteilis “Vāverīte”, kas atsauks atmiņā bērnībā iecienīto vafeļu torti. Savukārt, vīna cienītājiem ir iespēja izvēlēties katram ēdienam piemeklētu vīnu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.77950692sec.