Tas ir noticis: «Michelin Guide» oficiāli ir Latvijā, pie zvaigznes tiek viens restorāns

Jaukā gaisotnē 2023. gada 21. novembrī Rīgā, “Hanzas Peronā” pasaulē populārākais restorānu ceļvedis “Michelin Guide” paziņoja Latvijas labākos restorānus. (85 bildes)

Ceļvedī ir ieteikti 26 restorāni: 19 restorāni atrodas Rīgā un 7 ārpus tās.

MICHELIN zvaigznes tiek piešķirtas restorāniem, kas piedāvā izcilus ēdienus, ievērojot piecus universālus kritērijus: sastāvdaļu kvalitāti, garšu harmoniju, tehnikas meistarību, šefpavāra personību, kas izpaužas viņa virtuvē, un, kas ir tikpat svarīgi, konsekvenci gan visā ēdienkartē, gan arī laika ritējumā.

Bet lielākā intriga – vai kāds no Latvijas restorāniem ir pelnījis “Michelin” zvaigzni? Jā, ir, viens! “Max Cekot Kitchen”, šefpavārs Maksims Cekots.

Šis izsmalcinātais restorāns atrodas bijušajā, no sarkaniem ķieģeļiem celtajā, noliktavā pilsētas nomales rūpnieciskajā zonā. Restorāna īpašnieks Makss Cekots pats ir projektējis visu, sākot ar atvērto, stilīga dizaina virtuvi un beidzot ar mēbelēm un traukiem. Katrs no viņa radošās pārsteigumu ēdienkartes oriģinālajiem ēdieniem sastāv no daudziem elementiem – saldās, pikantās un skābās garšas līdzsvaro viena otru, un gardās mērces lieliski apvieno katru ēdienu. Tomēr viņš joprojām piekopj Latvijas kulinārijas tradīcijas, un dažas tradicionālās receptes un garšas parādās tādos ēdienos kā pelēkie zirņi ar austerēm, pomelo un kolrābjiem. Bieži vien ēdieni tiek pagatavoti no pašaudzētām sastāvdaļām, un Makss daudzus ēdienus pabeidz gatavot pie galda, tāpēc viesi, iespējams, redzēs viņu turpat blakus gatavojam, piemēram, pesto no garšaugiem un zaļumiem, kas izaudzēti viņu dārzā, lai pasniegtu to kopā ar maizi.

“Zaļā zvaigzne” piešķirta “Pavāru māja”, Līgatne, šefpavārs Ēriks Dreibants.

Tāpat tika piešķirtas arī īpašas godalgas:

Labākais serviss – restorāns “Kest”, Cēsis, šefpavārs Māris Jansons.

Labākais someljē – Ivo Orlovs, restorāns “Tauro”, Rīga.

Labākie restorāni par pieņemamu cenu jeb Bib Gourmand: “Snatch”, Rīga, šefpavārs Sergejs Šiporovs; “Shōyu”, Rīga, šefpavārs Jevgenijs Rimašs; “Milda”, Rīga, šefpavārs Māris Celitāns.

Jauno šefpavāru balva – Nils Ģēvele, restorāns “Ferma”.

“Esam gandarīti sveikt Latviju "Michelin Guides" saimē,” sacīja Gvendals Puleneks, "The Michelin Guides" starptautiskais direktors. “Šī ir otrā Baltijas valsts, kas iekļauta mūsu izlasē, un tā pievienojas The MICHELIN Guide kolekcijai ar vienu MICHELIN zvaigznes restorānu un trim MICHELIN Bib Gourmand restorāniem. Iepriecinošs ir fakts, ka šeit ir daudz pašmāju talantu – daudzi uzņēmumi pieder vietējiem šefpavāriem, un tos ar lepnumu vada draudzīgas un entuziasma pilnas komandas. Tradicionālās receptes un garšas parasti ir vadošās, bet dāsnajās ēdienu porcijās tiek izmantoti augstākās kvalitātes produkti. Mūsu inspektori izbaudīja jūsu valsts iepazīšanu, un viņi ar nepacietību gaida, kad šī izlase kļūs arvien spēcīgāka."

Vienas zvaigznes  MICHELIN restorāns - Max Cekot Kitchen

MICHELIN labākie restorāni par pieņemamu cenu:
- Milda
- Shōyu
- Snatch

MICHELIN ceļvedī ieteiktie restorāni:
- 36.Line (Jūrmala)
- 3 Chefs (Rīga)
- Akustika (Valmiera)
- Aqua Luna (Rīga)
- Barents (Rīga)
- Barents Cocktail & Seafood Bar (Rīga)
- Chef's Corner (Rīga)
- COD (Rīga)
- Entresol (Rīga)
- Ferma (Rīga)
- H.E. Vanadziņš (Cēsis)
- JOHN (Rīga)
- Kest (Cēsis)
- Le Dome (Rīga)
- MO (Liepāja)
- Neiburgs (Rīga)
- Pavāru māja + «MICHELIN Green Star restaurant» (Līgatne)
- Riviera (Rīga)
- Tails (Rīga)
- TAURO (Rīga)
- Whitehouse (Rīga)
- ZOLTNERS (Tērvete)

20230601-LIAA

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Le Dome
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58335304sec.