«Tauro» – jaunākais no Latvijas, kurš iekļuvis «Michelin» restorānu ceļvedī

Īpašā ceremonijā paziņoti Latvijas restorāni, kas nonākuši prestižā un pasaulē populārā restorānu ceļveža "Michelin Guide" redzes lokā. To vidū ir arī  pavisam jaunais, nelielais un šarmantais restorāns “Tauro”. Savukārt, restorāna vīnzinis Ivo Orlovs ieguvis godpilno Michelin apbalvojumu kā labākais vīnzinis.

Lielāko pagodinājumu restorāns “Tauro” saņēmis 21. novembra “Michelin Guid Latvia” ceremonijā, ne vien iekļūstot populārā restorānu ceļveža ieteikto restorānu sarakstā, bet arī “Tauro” vīnzinim Ivo Orlovam iegūstot “Michelin” apbalvojumu, kā labākajam vīnzinim. Pieredzes bagatais vīnzinis gan atzīst, ka šis apbalvojums nācis negaidot, taču sniedz nenovērtējumu gandarījumu. “Nebiju gatavojies, ka saņemšu šo apbalvojumu, taču esmu pagodināts un gandarīts. Vīnzinim uzticēta liela atbildība, jo runa ir par prestižu un kvalitāti. Daudzo gadu pieredze vīnziņa amatā pierāda, ka ir jāpārzin un jāsaprot ne tikai vīns, bet arī cilvēku raksturi. Jāpieiet individuāli un jāiedziļinās katra viesa mentalitātē un garastāvoklī ar attiecīgu enerģiju un takta izjūtu, sniedzot labas emocijas. Principā, var teikt, mēs strādājam ar emocijām.” atzīst Orlovs.

Restorāna “Tauro” vīna karte sastāv no vairāk kā 300 īpaši atlasītiem vīniem, kas ir iespaidīga kolekcija. Vīnu sarakstā ir vīni no dažādiem reģioniem un vīnogām, nodrošinot daudzveidīgu sortimentu. Restorāna piedāvājuma klāstā ir tādu slavenu Ziemeļamerikas vīna darītavu vīni kā Quintessa, Sine Qua Non, Kalifornijas Inglenook un arī vīni no vecās pasaules. “Tauro” vīna kolekcija atspoguļo restorāna apņemšanos sniegt unikālu un neaizmirstamu vakariņu pieredzi, kas jau vairākkārt apbalvota ar pasaulē prestižiem vīna apbalvojumiem. Restorāns šī gada laikā saņēmis divas nozīmīgas balvas starptautiskos vīnu lietpratēju konkursos – “Wine Spectator Award of exelence 2023”, kas ir  Ņujorkas un Napa ielejas prestižākais apbalvojums un “Star Wine list of the year Baltics 2023”.  

“Tauro” (tulkots no spāņu valodas kā "vērsis") ir augstākās klases restorāns, kas atvēries pavisam nesen, 2022.gada pavasarī, “Zunda Towers” pirmajā stāvā. To raksturo pārdomāts interjera dizains ar mūsdienīgiem dizaina elementiem, kas rada izsmalcinātu gaisotni. Apgaismojums ir veidots tā, lai radītu siltu un viesmīlīgu atmosfēru, vienlaikus izceļot telpas arhitektūras iezīmes un dizaina elementus. Katra detaļa tajā radīta ar mērķi, lai sniegtu atbilstošu noskaņu gastronomiskam piedzīvojumam.

Restorānā ir atvērtā tipa virtuve, kas rada kopības sajūtu starp viesiem un pavāriem. Piedāvātās ēdienkartes fokuss ir vērsts uz augstas kvalitātes liellopu gaļu no labākajām liellopu audzētavām pasaulē. Restorāna šefpavārs Raimonds Mickus ar iespaidīgu pieredzes portfeli visā pasaulē ik dienu piedāvā izmeklētus, augstākās kvalitātes produktus, akcentējot prasmīgo pagatavošanu un pārdomāto pasniegšanas veidu.

Kā norāda restorāna direktore Nora Kārkliņa, lai arī restorāna komanda ir neliela, tikai 14 cilvēki, iekļaušana prestižajā ceļvedī un labākā vīnziņa apbalvojums tikai apliecina restorāna brīnišķīgās komandas darbu un restorāna piedāvājuma augsto kvalitāti.

Pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" paziņojis 26 Latvijas labākos restorānus, kas iekļauti ce

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.05804706sec.