Noskaidroti «Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skates 2023» labākie vīni

"Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skatē 2023", kas notika ceturtdien, 23.novembrī, publikas balsojumā par labāko vīnu atzīts vīna darītavas "Kužums winery" vīndara Gata Kužuma vīns "GK & Dubļanskij".

Savukārt Kužuma vīns "Kuzminskij siņij" ieņēma dalīto otro vietu. Otrajā vietā ierindojās arī vīna darītavas "Tērvetes vīni" vīndara Sandra Laizāna vīns "Supaga", bet trešo vietu ieņēma Aizputes vīna darītavas vīndara Mārtiņa Santa vīns "Pīlādžu medus saldais".

“Horeca” balsojumā par iecienītākajiem vīniem tika nobalsoti: “Līgatnes vīna darītavas”  “Ābolu ledus sidrs”; “Mazburkas” vīns “Sukribe” un “Aizputes vīna darītavas” vīns “Pīlādžu medus saldais”.

“Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023 ” pasākumā bija iespēja tikties ar četrpadsmit vīndariem un nodegustēt vairāk nekā 100 augļu, vīnogu un citu ogu vīnu un sidru šķirnes. Skates laikā notika arī vairākas aktivitātes, tostarp aklā degustācija un balsošana par labāko skates vīnu.

“Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023” piedāvātie vīnogu, augļu un ogu vīni un sidri tapuši no Latvijā audzētiem augļiem un ogām, kā arī pagatavoti pēc profesionālām vīna darīšanas metodēm un paaudzēs nodotām zināšanām. Skates ilggadējie dalībnieki regulāri pilnveido savas vīndaru prasmes, ko pierāda arī prakse – vairākiem vīndariem ir atzīstamas godalgas un tituli arī Baltijas valstu mērogā!

Šī gada vīna skates dalībnieki:

Tērvetes vīni (SIA Tērvetes veltes, Sandris Laizāns); Mazburkas (SIA Mazburkas, Gunta Niedra); Lubānas vīnotava (SIA Aiviekstes klēts, Oskars Žvagins); Vīna darītava “MAA.studija” (SIA MMA studija, Martin Samm); Durbes Veltes (SIA Evi&Jo, Evija Kopštāle); Kaimiņmuižas vīna darītava (SIA Kaimiņmuiža, Līga Vaivade-Kalnmeiere); Aizputes Vīna Darītava (SIA Aizputes vīna darītava, Mārtiņš Sants); Līgatnes vīna darītava (SIA Līgatnes vīna darītava, Ainārs Vanags); Cremon vīna darītava (IK Cremon 6, Jānis Mikāns); Kužums winery (SIA Vīna-Oga, Gatis Kužums); Mazsālijas (SIA Jaundzirnavnieki, Gunārs Slavinskis); Zilver dzērienu darītava (ZS Pīlādži, Jānis Zilvers); Tēviņkalna vīna darītava (SIA Tēviņi, Ivo Immermanis); Spilves vīna darītava (SIA Brīvdienu māja Spilves, Andrejs Dobelis).

Vairums vīna skates dalībnieki ir arī apvienojušies Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrības projektā “Latvijas vīna tūre” (www.latvijasvinature.lv), kas kalpo kā pārskatāms ceļvedis ikvienam interesentam, kurš vēlas doties tūrē pa Latvijas vīna darītavām. Šeit ir iespēja arī tuvāk uzzināt par katru vīna skates dalībnieku.

“Latvijas vīnu, augļu un ogu vīna skate 2023" notiek ar Zemkopības ministrijas atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.68583012sec.