Latvietis izcīna sudrabu Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionātā

Jau trešo reizi norisinājies Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionāts, kurā Latvijas pārstāvis, “Mežpils alus” vēstnieks Edgars Magons izcīnījis sudraba godalgu, vien par dažiem punktiem piekāpjoties Igaunijas pārstāvim Martinam Vahtram, kurš ir “Nordic Brewery” galvenais aldaris. Trešajā vietā ierindojās “Valmiermuižas alus” someljē Uldis Līcis. Sacensības, kurās tika pārbaudīta prasme “aklajā” degustācijā atpazīst dažādus alus veidus, kā arī teorētiskās zināšanas par alu un prasme noteikt alus un ēdienu saderības, norisinājās novembra beigās Tallinā.

Pirms konkursa fināla, kas norisinājās vairākās kārtās, notika arī nacionālā atlase, kurā varēja pieteikties ikviens ar alus nozari saistīts interesants. To, kurš dosies pārstāvēt Latviju čempionātā, noteica gan “aklās” degustācijas rezultāti, gan teorētiskās zināšanas, gan prasme apkalpot viesus pie galdiņiem, palīdzot katram izvēlēties piemērotāko alu un pasniedzot to atbilstošā temperatūrā un glāzē. Arī čempionāta ietvaros bija gan teorētiskie uzdevumi, gan četru alus veidu “aklā” degustācija.

Uzvaru šogad izcīnīja Igaunijas pārstāvis, un tikai 3 punkti šķīra pirmo vienu no otrās. “Šīs sacensības ir lielisks veids, kā pārbaudīt savas zināšanas, saprast, cik daudz izdevies apgūt, kas vēl pilnveidojams u.tml. Tā ir arī iespēja paplašināt profesionālo kontaktu loku, tāpēc noteikti piedalīšos arī nākamajā gadā,” stāsta sudraba godalgas ieguvējs Edgars Magons.

Latvijas pārstāvji izsaka pateicību Latvijas Vīnziņu (Sommeljēru) asociācijai un Latvijas Bārmeņu Federācijai par atbalstu sagatavošanās procesā, kā arī aicina visus interesentus nākamgad būs aktīviem, piesakoties nacionālajā atlasē.

Baltijas un Ziemeļvalstu alus someljē čempionāts savulaik aizsākās kā Igaunijas Labākā alus someljē konkurss, kas Igaunijas Vīnziņu asociācijas vadībā tiek organizēts jau deviņus gadus. Pēdējos trīs gadus šis konkurss kļuvis starptautisks, aicinot alus ekspertus no Baltijas un Ziemeļvalstīm.

Konkursantus vērtēja starptautiska žūrija, un trīs finālisti savas prasmes pārbaudīja skatītāju priekšā uz “Kultuurikatlas Stalker” zāles skatuves. Konkursa dalībniekiem bija jāiepazīst alus vēsture, dažādas brūvēšanas metodes, ražotāji un, protams, arī dažādas nianses pasniegšanā un alus un ēdienu saderībā. Papildus iepriekšminētajam bija jānogaršo un jānosaka dažādi alus veidi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51400304sec.