Londonā zeļ nelegālie pagrīdes restorāni

Viesi sēž restorānā un zina, kur guļ šefpavārs. Viņi zina arī to, kā izskatās pavāra vannasistaba, kādas grāmatas noliktas uz viņa naktsgaldiņa un ka uz poda malas tualetē sēž plastmasas madonnas figūriņa. Šādi viesi sēž kādā no Londonas pagrīdes restorāniem, kur privāti ļaudis gatavo ēst savās mājās - svešiem cilvēkiem. Restorāni ir slepeni, mazliet nelegāli un ļoti, ļoti iecienīti. Britu galvaspilsētā šobrīd zināmi jau desmit šādu underground restorānu, bet ir skaidrs, ka tādu kļūst vairāk.

Viens no partizānu pavāriem ir Arno Māsdorps. Četrdesmit gadu vecais kulinārs divas reizes nedēļā pārvērš savu Brikstonas dzīvokli par restorānu, kur pavisam mazajā virtuvē top piecu ēdienu maltīte sešpadsmit viesiem. Turklāt pasniegti tiek ne jau spageti ar Boloņas mērci, bet gan pašcepta maize, gnoči ar čili sēnēm, jūras asaris ar gliemeņu mērci un bumbieru un mannas kūka ar sāļo karameli. "Daudzi Londonas restorāni ir dārgi un nekvalitatīvi. Es gribēju padalīties ar savu gatavošanas prasmi ar citiem," tā skaidro Māsdorps.

Lai ieturētu vakariņas Saltoun Supper Club, jārēķinās ar 25 mārciņu izdevumiem - tāda ir maltītes minimālā cena pagrīdes restorānā, tomēr jāatzīst, ka citur britu metropolē par tik mazu summu par maltīti elegantā restorānā nevar ieturēt.

Īsti legāli šādi restorāni nav, tāpēc, lai nenonāktu konfliktos ar likumsargiem, Māsdorps savu restorānu sauc par klubu, samaksu - par ziedojumiem, bet alkoholu līdzi ņem paši viesi.

Underground restorānu ideja nav jauna, tie atgādina tā sauktos paladares restorānus Kubā. Paladares ir privāti restorāni, ko nekontrolē sociālistiskā valsts. Arī Berlīnē šad un tad parādās slepenas vietiņas, kurp var doties gardi paēst un padzert. Tieši ekonomiskās krīzes dēļ pagrīdes restorāni ļoti dārgajā Londonā izrādījušies tik populāri.

Cenas restorānos svārstās no 20 līdz pat vairāk nekā 100 mārciņām, piemēram, spāņu superrestorāna El Bulli bijušā šefpavāra pagrīdes iestādē. Apmeklētāji par šāda veida iestādēm ir stāvā sajūsmā, bet, lai tiktu pie īpašā ēšanas piedzīvojuma, ir jāpaciešas - vakariņas rezervētas mēnešiem uz priekšu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 26.05.2024 🇬🇷 Vasaras piedzīvojums Peloponesā! Latvia Tours
Tieši Peloponesas kūrortos iespējams patverties no lielpilsētas kņadas, izbaudīt klusumu un ilgi gaidīto atpūtu. | Skatīt vairāk
no 425.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 Krēta. Karstais piedāvājums  Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 269 EUR
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50702sec.