Labākie Baltijas vīnziņi sacenšas par čempiona kausu

22.-23.10.2010 Tallinā notiek jau piektais Baltijas vīnziņu - sommeljeru čempionāts Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix 2010, kurā deviņi labākie Baltijas valstu vīnziņi sacentīsies par šī gada labākā dzērienu eksperta titulu. Jau tradicionāli šī pasākuma organizators un ierosinātājs viens no lielākajiem Baltijas alkohola ražotājiem un izplatītājiem Igaunijas AS “Liviko” sadarbībā ar Baltijas valstu Vīnziņu asociācijām.

„Vana Tallinn Grand Prix savu vēsturi sāka pirms četriem gadiem, iedvesmojoties ar domu stiprināt sommeljeru profesijas prestižu, jo sommeljers ir ne tikai vīnzinis, bet arī profesionāls citu dzērienu eksperts kopumā. Gadu gaitā šis Baltijas līmeņa pasākums ir kļuvis par svētkiem šīs retās profesijas pārstāvjiem, un mums prieks, turpināt šo tradīciju, ko iesākām pirms pieciem gadiem kopā ar Igaunijas Vīnziņu asociāciju”, informē AS LIVIKO valdes priekšsēdētājs Janeks Kalvi (Janek Kalvi).

Šogad Latviju konkursā pārstāvēs trīs Latvijas Vīnziņu konkursa finālisti, kas tika noskaidroti šī gada maijā: uzvarētājs Jānis Kaļķis no viesnīcas „Jūrmala Spa Hotel”, godpilnās otrās vietas ieguvējs, neatkarīgais vīna eksperts Kaspars Vēzītis, un trešās vietas ieguvēja, daiļā dzimuma pārstāve, Diana Kokoreviča no „Hotel Jūrmala SPA”.

Sacensības par labākā Baltijas someljēra jeb vīnziņa titulu Baltijā notiek jau piekto gadu, ik gadu mainot rīkotājvalsti. 2009.gada konkurss Rīgā bija veiksmīgs Igaunijas pārstāvim Kristjanam Pjaskem no viesnīcas „Telegraf”. Vairākkārtējais “Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix” finālists, Latvijas pārstāvis Jānis Kaļķis iekļuva fināla, bet palika ceturtais.

“Baltic Sommelier Vana Tallinn Grand Prix 2010” dalībnieki cīnīsies par šī gada „Vana Tallinn“ kausu, labākā Baltijas vīnziņa titulu un 1000 eiro vērtu vīna tūri uz paša izvēlētu galamērķi. Otrās un trešās vietas ieguvēji balvā saņems vīnziņu grāmatas un augstvērtīgus vīnus.

Pirmajā konkursa dienā visi deviņi dalībnieki sacentīsies gan teorētiskajās zināšanās par dzērienu kultūru, gan arī „aklajās“ dzērienu degustācijās.

Finālā, kas notiks sestdien, četri labākie savas prasmes demonstrēs dekantēšanā un dzirkstošā vīna pasniegšanas mākslā, kā arī ēdienkartes veidošanā, iesakot dzērienus, atbildēs uz āķīgiem jautājumiem un atkārtoti sacentīsies aklajās degustācijās. Pasākumu vainagos krāšņs priekšnesums, kad finālā neiekļuvuši dalībieki mērosies dzirkstošā vīna pasniegšanas ātrumā un precizitātē.

Žūrija:

Dalībnieku prasmes vērtēs Starptautiskās Sommeljeru asociācijas (ASI) valdes loceklis un Monako Sommeljeru asociācijas prezidents Bruno Skavo (Bruno Scavo), Urvo Ugandi (LIVIKO) vairākkārtējs Igaunijas sommeljēru konkursu uzvarētājs un Igaunijas Sommeljeru asociācijas ex-prezidents, Latvijas Sommeljeru asociācijas valdes loceklis Mārcis Mitrēvics, Arunas Starkus no Lietuvas Vīnziņu asociācijas, kā arī Aarne Pajula - vīna tēmu žurnāliste un Igaunijas Sommeljeru asociācijas dalībniece.

Baltijas vīziņu čempionāts nosaukts leģendārā igauņu liķiera “Vana Tallinn” vārdā, tādējādi atzīmējot šī slavenā dzēriena un igauņu nacionālā zīmola nozīmi. Savā vairāk nekā simts gadu darbības vēsturē AS “Liviko” tikušas saražotas vairāk nekā 90 miljonu šī slavenā igauņu liķiera pudeles.

Igaunijas lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs, AS “Liviko” dibināta 1898.gadā. Šodien “Liviko” ir ne tikai dzērienu ražotājs, bet arī paplašinājis savu darbību kā izplatītājs un pasaulē atpazīstamu alkohola zīmolu importētājs Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Kompānija nodarbina 201 darbinieku Igaunijā, 97 Latvijā un 76 Lietuvā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ  TAKA
Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Uzņēmumi


Rija Old Town Hotel Tallin
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9533391sec.