«Rīga Food 2011» ietvaros noteiks Latvijas labāko vīnzini

Šonedēļ jau sesto reizi notiks ikgadējais Latvijas Vīnziņu konkurss, kurā noteiks labākos sava amata meistarus, kuri pēc tam pārstāvēs Latviju Baltijas čempionātā. Ikgadējais Vīnziņu čempionāts notiks divas dienas – 7.un 8.septembrī un šoreiz pirmo reizi izstādes „Rīga FOOD” ietvaros, kas pēc organizatoru domām ieinteresēs plašāku skatītāju auditoriju. Pasākumu organizē Latvijas Vīnziņu asociācija sadarbībā ar ilgadējo konkursa atbalstītāju - SIA „LIVIKO”.

Atšķirībā no citiem gadiem, šogad konkurss notiks Ķīpsalas izstāžu paviljonā, tādējādi dodot iespēju to klātienē vērot lielākam apmeklētāju lokam. Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents, vīnzinis Raimonds Tomsons stāsta, ka šogad par labākā vīnziņa titulu sacentīsies septiņi dalībnieki – daļai no tiem ir iepriekšējo gadu konkursu pieredze, bet citi savas prasmes pārbaudīs pirmo reizi. Šī gada konkursa dalībnieki – vīna viesmīļi un eksperti pārstāv: Tallink Hotel Riga, restorānu „Foody”, alkoholisko dzērienu izplatītājus „Skorpions”, „Wine International Latvia”, Royal Square Hotel restorānu „Desiderata” un vīna bāru „Vīna Studija”.

Vairākkārtējais Latvijas vīnziņu konkursu uzvarētājs, un tagad arī Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Raimonds Tomsons, stāstot par savām sajūtām jau kā konkursa organizatoram, saka: „Esmu gandarīts, ka Vīnziņu konkurss Latvijā jau kļuvis par tradīciju un pasākumu, ko gaida. Tā galvenais mērķis ir motivēt topošos vīna ekspertus celt savu profesionālo līmeni un attiecīgi - arī kopējo vīna kultūras līmeni Latvijā. Prieks, ka šogad būs daudz jaunu dalībnieku, kas pieņem šo izaicinājumu – pierādīt sevi!”

Konkurs jau tradicionāli notiks 2.kārtās – 7.septembrī tiks pārbaudītas dalībnieku teorētiskās zināšanas, bet 8.septembrī plkst.12 uzsāksies fināla sacensības, kas būs baudāmas kā krāšņs priekšnesums. Finālā četri labākie vīnziņi demonstrēs savu prasmi dzērienu atpazīšanā, dekantēšanā, pasniegšanā un piemērošanā dažādiem ēdieniem.

Jau trešo gadu konkursu atbalsta SIA „LIVIKO” ar savu vīnu projektu Nautimus, kas apvieno starptautiski apbalvotu 60 vīnu izlasi no visas pasaules, ko atlasījuši Baltijas labākie vīna speciālisti, ņemot vērā Latvijas pircēju vēlmes. Šīs vīnu izlases vīnus apvieno speciāli veidota NAUTIMUS zīme. Kopš šī gada vietnē http://www.nautimus.lv/ izveidota arī pirmā virtuālā vīna skola, kur var iegūt pamatzināšanas par dzērienu pasniegšanas kultūru.

SIA „LIVIKO” pārstāvis Igors Dobrovoļskis saka: ”Apkalpošana restorānos un bāros ir sava veida valsts vizītkarte, un arī mums ikvienam ir patīkami sastapties ar laipnu un zinošu vīna viesmīli. Esam priecīgi par iespēju jau trešo gadu atbalstīt Latvijas labāko vīnziņu sacensības un tādējādi sekmēt Latvijas restorānu piedāvājuma un apkalpošanas līmeni, kas protams arī ietekmē mūsu valsts tēlu kopumā”.

Konkursa uzvarētāji saņems vērtīgas balvas no Vīnziņu asociācijas un ģenerālsponsora SIA LIVIKO, kā arī iegūs tiesības pārstāvēt Latviju starptautiskās vīnziņu sacensībās, pirmās no kurām notiks jau šī gada oktobrī Tallinā.

Vīnziņu sniegumu vērtēs profesionāla žūrija: Latvijas Vīnziņu Asociācijas prezidents Raimonds Tomsons, Igaunijas Sommeljēru Asociācijas prezidente Kristel Nõmmik, Lietuvas Sommeljēru Asociācijas prezidents Arunas Starkus, Latvijas Vīnziņu Asociācijas valdes loceklis Romāns Komars, kā arī Latvijas iepriešējo konkursu uzvarētāji Gints Sniedze un Aigars Lukstiņš.

Latvijas Vīnziņu asociācija ir dibināta 2002.gadā un šobrīd savās rindās apvieno 44 juridiskos un fiziskos biedrus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
27 EUR
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 22.05.2024 “Pūt vējiņi!” vasaras koncertprogramma Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.31556606sec.