Rīga piesaistīs viesus kā gaumīgi garšīgā galvaspilsēta

Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar 25 Rīgas restorānu un kafejnīcu šefpavāriem ir izstrādājis projektu ''Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga''. Tā ietvaros šī gada laikā vietējie iedzīvotāji un ārvalstu viesi tiks iepazīstināti ar Latvijas produktu izmantošanu izcili gardu ēdienu pagatavošanā.

“Rīgā jau sen tiek runāts par to, ka vajag radīt jaunus tūrisma produktus. Nenoliedzami, mums ir ļoti labs kultūrvēsturiskais piedāvājums, taču nepieciešamas svaigas dvesmas. Tūristi jau ir atzinīgi novērtējuši Rīgas restorānu cenas un kvalitātes attiecību, kā rezultātā devuši būtisku pienesumu pilsētas ekonomikai. Mums ir visi priekšnoteikumi, lai sekmīgi attīstītu visā pasaulē pieaugošo kulināro tūrismu, tāpēc mēs sadarbībā ar Rīgas restorānu šefpavāriem esam radījuši projektu “Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga” un mērķtiecīgi strādāsim pie tā, lai Rīga kļūtu plaši pazīstama kā Baltijas gastronomijas lielpilsēta,” saka Vita Jermoloviča, RTAB valdes locekle.

Rīgas labākie šefpavāri no 25 restorāniem un kafejnīcām katru mēnesi ēdienkartē iekļaus ēdienus, kuru pagatavošanā tiks izmantots kāds īpašs vietējais produkts vai produkti. Martā tie būs Latvijas piena produkti, aprīlī – bērzu un kļavu sulas, maijā – pavasara zaļumi, jūnijā – zemenes, jūlijā – jaunie kartupeļi, augustā – meža veltes (sēnes un ogas), septembrī – Latvijas rudens labumu klāsts, oktobris būs zivju mēnesis, novembrī baudīsim Rīgas melno balzamu un ēdienus no Latvijā lielākās ogas – ķirbja. Projekta kulminācija būs decembrī, kas būs garšu pārsteigumu mēnesis ar īpašiem restorānu svētku piedāvājumiem. Tajos būs apkopots pats labākais no visa gada laikā baudītā ar īpašiem šefpavāru meistardarbiem.

Kaspars Jansons, restorāna Bergs šefpavārs, piebilst: „Prieks, ka varam parādīt un izcelt izcilas kvalitātes vietējo produkciju, radoši kombinējot Latvijas garšas buķetes un veidojot savu kulināro identitāti. Pārsteigumi būs, jo katru gadu mūsu sortimentā parādās arvien jauni pašmāju ražojumi, tāpat kā zemenes katru vasaru garšo citādāk, tāpat arī katrs pavārs savā virtuvē rosās ar jaunu garšu.”

Projektā piedalās restorāni Vincents, Umami, Kaļķu vārti, B bārs, Balzāmbārs, Bergs, Bibliotēka Nr. 1, 3 pavāru restorāns Tam labam būs augt!, Garage, Kitchen, Rīgas Birža (no maija), Burkāns, Fazenda (centrā un Pārdaugavā), Neiburgs, Merlin, Le Dome, Ostas Skati, Ladigs cafe, Ambiente, Cydonia, Garāža, Eksports, Cotton, Vīna studija un HE’S. Tajā tiek aicināti iesaistīties arī jauni dalībnieki.

Projekta ''Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga'' dalībniekus var atpazīt pēc īpašas zīmes. Tā piedāvājumam tiks pievērsta uzmanība iesaistīto restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs. Tomēr veids, kā tieši ieteikt savu unikālo ēdienu apmeklētājiem, ir projektu dalībnieku ziņā. Restorānu personāls ir aicināts izglītot apmeklētājus ne tikai par īpašo piedāvājumu, bet arī par Latvijas produktiem, no kuriem ēdiens ir pagatavots.

Sekmējot kulinārā tūrisma attīstību Rīgā, RTAB informāciju par “Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga” iekļaus tūrisma pasākumu ceļvedī “Ko darīt Rīgā?”, veidos Rīgas šefpavāru ceļvedi, Rīgas garšas kalendāru 2013.gadam, portālā http://www.liveriga.com/ un LIVE RĪGA sociālo mediju kontos informatīvi atbalstīs Rīgas Domes pasaules gastronomijas pilsētu apvienības “Delice” restorānu projektu, Bazāru Berga Bazārā, tirdziņus Kalnciema kvartālā, tematiskos pasākumus Rīgas Centrāltirgū, Garšas meistaru ielu Rīgas svētku laikā un citus pasākumus. RTAB arī īstenos vairākus projektus sadarbībā ar ārvalstu medijiem un, uzņemot žurnālistus no Rīgas tūrisma veicināšanas mērķa valstīm, īpašu akcentu liks uz Latvijas galvaspilsētas kulināro piedāvājumu.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

 

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%.RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 15.05.2024 Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā Liepājas reģiona TIB
25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga". | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.05.2024 - 15.05.2024 Japānas lietišķās mākslas izstāde Liepājas reģiona TIB
No 16. maija līdz 30. jūnijam Liepājas muzejā būs skatāma Japānas lietišķās mākslas izstāde | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 18.05.2024 DZELTENAIS SKRĒJIENS | Engurē Tukuma TIC
Vai esi jau izplānojis, kā pavadīsi 18.maiju? Engurē tevi gaida aizraujošs skrējiens. Piesaki savu dalību līdz 14.05. un saņem personalizētu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Nikos Travel
,


Kaļķu vārti
,


Rija Domus Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44586396sec.